Start Website Hekleblogg Crochetblog Videos Facebook Links

Kategori: Hekling / Crochet

HEKLEKURS I BERGEN

09.09.2012 @ 18:38 i Hekling / Crochet 0 kommentarer

Jeg har tenkt å starte opp heklekurs her i Bergen:)Mer info kan du finne på heklebloggen minKanskje ser jeg deg der? :)

xoxo,
Hege :))

NY HEKLEBLOGG / NEW CROCHETBLOG

07.04.2012 @ 14:30 i Hekling / Crochet 0 kommentarer

 

Det kommer til å bli endel innlegg om hekling fremover pga flere prosjekter jeg har på gang, så jeg fant derfor ut at jeg ville lage meg en hekleblogg, slik at jeg har en ren hekleblogg og en ren tegneblogg.

Den nye heklebloggen min finner du her :)

Ønsker alle en god påske:))


I will be posting more about crochet in the future than I´ve done before because of several projects I´ve got going on, so I decided to make a crochetblog, in order to have one blog mainly for crochet and one blog mainly for art.

You can find my new crochetblog here :)

Wish you all a happy easter:))

xoxo,
Hege:))

Heklet uglelue / Crochet owl hat

24.03.2012 @ 13:45 i Hekling / Crochet 0 kommentarer

 

På torsdag fikk jeg vite at mitt første tantebarn blir en gutt:D Så jeg ble inspirert til å lage en liten lue. Er veldig glad i disse ugleluene, så måtte jo prøve å lage min egen:)

Teknikk: Hekling
Mønster: HELdesign - Hege Espeland Lygre (meg)


On Thursday I was told that my brothers firstborn is going to be a boy:D
So I was inspired to make a little hat. I´m very fond of these owl hats, so I had to try to make my own:)

Technique: Crochet
Pattern: HELdesign - Hege Espeland Lygre (me)xoxo,
Hege:))

Heklet barneveske / Crochet purse for children

10.03.2012 @ 12:00 i Hekling / Crochet 0 kommentarer

 

Jeg fikk spørsmål fra en bestefar om jeg kunne hekle en liten veske til barnebarnet hans som snart har bursdag.

Mønsteret vil bli lagt ut for salg på Epla-butikken min så snart jeg har renskrevet og prøveheklet det. Vesken kan også brukes til voksne, da hekles den bare med lengre hank.

Gratulerer med dagen, Andrine :)


A grandfather asked me to crochet a purse for his granddaughter whose birthday is coming up.

The pattern can be purchased at my online store as soon as I have transcribed and tested it. The purse can also be used for adults, you just make the handle longer.

Happy birthday, Andrine :)xoxo,
Hege:))

"Eplas Jul" er i butikkene, og jeg er med:D

04.11.2011 @ 12:42 i Hekling / Crochet 4 kommentarer

 

Da var juleboken fra epla.no, "Eplas Jul", kommet i butikkene:))


Bilde: epla.no

Egentlig har vel boken allerede vært i salg i ett par uker snart, men jeg har ikke hatt tid til å skrive ett innlegg om det før nå:)

38 kreative damer har vært med å bidra, og jeg er en av dem med mitt heklede pepperkakehus, som jeg har skrevet om i ett tidligere innlegg:))  Boken er laget av de to flotte damene, Siw Boine og Torunn Grønbekk, som er grunnleggerne av epla.no.

Dette er absolutt en flott julegaveidé, enten til noen du er glad i, eller til deg selv. Boken er kjempeflott og proppfull med gode ideer og oppskrifter til jul, og jeg vet ihvertfall at jeg skal kose meg med flere av prosjektene i den:D

Pepperkakehuset mitt er heklet spesielt til denne boken. Jeg hadde halvannen uke på meg, noe som absolutt ikke er mye tid når du ikke bare skal hekle, men også skrive ned mønsteret mens du hekler, og deretter skal mønsteret renskrives, noe som også tar sin tid. Men jeg klarte å bli ferdig, og mønsteret finner du altså i denne flotte juleboken.

Jeg kommer også til å legge ut mønsteret for salg på min epla-butikk, men jeg har ikke tid til å sette sammen mønsteret med steg-for-steg bildene før etter utstillingen jeg holder på med.

Boken finner du i kiosker og dagligvarehandler over hele landet frem mot jul, og den kan også kjøpes her.
Den koster bare 149kr, så her får du virkelig mye for pengene:))

p.s. Som sagt så hadde jeg bare halvannen uke på meg, så fikk ikke tid til en prøvehekling av mønsteret. Dersom det er noen av dere som prøver dere på pepperkakehuset, og finner feil i mønsteret, så setter jeg veldig pris på om dere kan gi beskjed til meg om dette:)

p.p.s. I don´t have time for an English translation today, so if you don´t understand Norwegian, use the Google Translater for now:)

xoxo,
Hege:))

Heklet Pepperkakehus - Crochet Gingerbreadhouse

24.09.2011 @ 20:20 i Hekling / Crochet 22 kommentarer

 

Mønsteret har jeg laget spesielt til juleboken, "Eplas Jul", som kommer i bokhandelen i slutten av oktober.   Mønsteret vil også snart bli lagt ut for salg på Epla-butikken min.

Copyright - Hege Espeland Lygre

----------------------------------------------------------------

I made this pattern especially for the Christmas book, "Eplas Jul", which will be in bookstores here in Norway at the end of October. The pattern will also be sold in my online store.

Copyright - Hege Espeland Lygre

Edit:
Boken har nå kommet i butikkene, bilder fra boken finner du her.
The book is now in the stores, you can find pictures from the book here


xoxo,
Hege:))

HEKLET "PUPPE PUTE" :)

27.02.2011 @ 15:50 i Hekling / Crochet 35 kommentarer

 

Julen 2010 ble en "kreativ" jul, med mange hjemmelagde gaver til familien:)

Blant annet fikk størstelillebroren min, Marius, ett heklet skjelett.

Det pleier å være enkelt å finne gaver til Marius, han er så klar på hva han liker og ikke liker, men å finne gaver til minstelillebroren min, Anders, er en helt annen ting, det er en like stor utfordring hvert år:P

Etter at jeg var ferdig med skjelettet til Marius, så var det da å finne ut hva jeg skulle lage til Anders, og etter å ha lett etter inspirasjon på internett fikk jeg idéen om å lage en "puppe-pute" til ham, det måtte jo være perfekt til en gutt på 18 år tenkte jeg:P

Så jeg satte i gang, og må si at jeg hadde faktisk litt problemer med å gi den fra meg, for den var utrolig behagelig å ligge på:D ..Perfekt for buss- og flyreiser foreksempel, hodet hvilte så godt på "puppene" at det var en fryd,hehe:D

Så må nok lage en til meg selv også, men bør vel da utelate "niplene", hadde jo tatt seg ut å dratt opp denne puten på flyet,haha:D

Den hadde nok sett litt finere ut om jeg hadde stappet mer vatt i den, men da ble den mindre behagelig å ligge på, så den er litt mer "bulkete" enn om jeg hadde stappet den helt full...

Her er resultatet..Niplene var jo viktige å få med... :P

Og for de som lurer, så ja, det virket som om Anders ble veldig fornøyd med gaven sin:D

xoxo,
Hege:))

HEKLET SKJELETT

18.02.2011 @ 18:57 i Hekling / Crochet 24 kommentarer

 

Her er en julegave jeg heklet til en av mine kjære brødre:) ♥

Ikke mitt design, mønsteret er kjøpt på internett:)

Som vanlig må jeg beklage kvaliteten på bildene, de er tatt med mobilkameraet mitt..


xoxo,
Hege:))

Heklet sengmat til naboens nyfødte baby:)

12.12.2010 @ 14:36 i Hekling / Crochet 4 kommentarer

I etasjen under oss bor det ett kjempehyggelig ektepar fra Tansania, og i begynnelsen av oktober fikk de en liten jente, Mishal:) I den anledning ville jeg gi dem sengmat, og satte meg ned ett par kvelder med heklenålen, og dette ble resultatet:)

De ble kjempeglade, og bamsen er fast inventar i barnevognen hver gang de er ute og går på tur:)

Bildene er litt uklare, de er tatt på kvelden, og jeg måtte ta dem uten blitz, ettersom blitzen på kameraet mitt er helt på trynet og gjør alt helt hvitt.. jeg må virkelig få meg ett nytt kamera:-s
xoxo,
Hege:))

HEKLET BARNEKJOLE

12.06.2010 @ 23:39 i Hekling / Crochet 12 kommentarer

En av mine store lidenskaper utenom tegning er, som jeg har skrevet tidligere, hekling.. jeg startet med det da jeg gikk gravid med sønnen min fordi jeg kjedet meg noe grådig.. så jeg gikk og lånte meg en bok på biblioteket, heklet ett par småting utifra den, og oppdaget en ny lidenskap:D Hekling for meg er terapi.. når jeg setter meg ned med en heklenål og litt garn så slapper hele meg av:)

Det gikk ikke lang tid etter at jeg begynte å hekle før jeg kastet fra meg alt som heter heklebøker og oppskrifter, ettersom jeg syntes det ga meg for lite utfordringer. Jeg liker best å hekle mine egne ting, med ett bilde av hvordan jeg vil det skal se ut i hodet mitt, og så prøver og feiler jeg derifra:)

Da en god venninne av meg, Silje, fikk datteren sin Mari, ville hun gjerne at jeg skulle hekle en kjole til henne:) Jeg fant inspirasjon fra ett bilde av en heklet barnekjole fra USA, og satte i gang. Litt prøving og feiling ble det som alltid når en ikke har mønster å gå ut i fra, men det er det jeg liker best:) Og når en har ett bilde å gå ut i fra, så går det også raskere, for det er ikke så vanskelig å se hvordan det er heklet om bildet er bra nok. Jeg liker egentlig best å bare lage noe ut i fra mitt eget hode, men ettersom venninnen min likte kjolen på det bildet veldig godt, ble bildet brukt som mal.

Og slik ble resultatet...

Da setter jeg fra meg pc-en.. film og nybakte skillingsboller og kanelsnurrer venter.. nam nam:DØnsker alle en kjempefin lørdagskveld:D

xoxo,
Hege:)

Min siste hilsen..

11.06.2010 @ 17:35 i Hekling / Crochet 0 kommentarer

til min kjære mormor som døde 24 april i år:(Å hekle klær er en av mine store lidenskaper ved siden av tegning, og heklingen var min og mormor sin "ting", ettersom jeg var den eneste av barnebarna hennes som drev med det. Hun elsket å se hva nytt jeg hadde laget, og hekleoppskriftene hennes fikk jeg allerede for mange år siden. 

Da hun døde satt jeg igjen med ett stort tomrom ettersom mormor alltid har stått meg veldig nær. Og jeg hadde så lyst å gi henne en siste "gave" utenom den kransen jeg var med på sammen med alle søskenbarna mine.. og da slo det meg; Jeg ville hekle en blomsteroppsats til henne. Både fordi jeg aldri har sett noe lignende, og fordi jeg vet hun hadde elsket det!! Det eneste som irriterer meg er at jeg ikke hadde tenkt på å gi henne noe slikt mens hun fortsatt var i live:(

Oppsatsen tok meg to dager, jeg klarte akkurat å bli ferdig i tide til begravelsen. Jeg har heklet nelliker (fordi det var hennes yndlingsblomst), roser, noen småblomster og en påskelilje (for å minnes at påsken var den siste tiden vi hadde sammen), i tillegg til blader i forskjellige størrelser. Tilslutt satte jeg alt sammen til en oppsats.

Noen av blomstene før jeg begynte  å sette dem sammen...Den ferdige oppsatsen...I begravelsen...

Sånn, da lover jeg at jeg skal ha mindre triste innlegg fremover. Det er bare det at tapet av mormor har gått veldig inn på meg. Og i tillegg var det for 3 dager siden 1 år siden jeg mistet min kjære tante, så humøret har ikke vært helt på topp den siste tiden:( 

MEN..nå er det blitt sommer!!!:D (det var sommer i noen dager ihvertfall:P), og jeg kjenner inspirasjon og arbeidslyst sakte men sikkert kommer krypende tilbake.. så da skal jeg bli flinkere å poste innlegg her igjen:D

xoxo,
Hege:)

Hjemmesiden min (den nye versjonen er snart ferdig:D)

HEKLET FERDIG DEN NYE BADEDRAKTEN MIN IDAG:D

27.03.2010 @ 17:33 i Hekling / Crochet 27 kommentarer
..så nå synes jeg at sommeren snart kan komme slik at jeg får tatt den i bruk:D For det er ikke akkurat hverken vår eller sommerfølelse her i Bergen akkurat nå.. byen har mye regn å ta igjen etter måneder med snø, og jobber visst overtid med å fylle opp regn-reservoarene igjen idag:-s

Så da er det jo greit å drømme seg vekk til sommeren med en ny badedrakt i skapet:))

Design by me:)
På onsdag ble min nydelige "lille" sønn hele 9 år!!!:-o Jeg fatter ikke hvor tiden blir av:-o
Kvelden før bursdagen satt jeg på gulvet og malte en stor bursdagsbanner til kl.3 på natten, som jeg hengte opp over vinduet slik at det var det første han så når han kom inn i stuen på morgenen.. Banneren ble ikke helt ferdig, men jeg var etterhvert så trøtt at jeg måtte bare krype til sengs:P Men ferdig eller ei, han syntes det var veldig stas med en plakat med "Benjamin 9 år" på:))

Han fikk selv bestemme middag og dessert, og menyen ble da sjokolademuffins og slangepølser (pølser med bakepulverdeig surret rundt). Egentlig hadde han veldig lyst på ostekake, men den får han vente med til han skal ha bursdagsselskap for klassen etter påske:) Onkel Marius (broren min) kom også på besøk, og alle gavene var en stor suksess:D På slutten av dagen så vi "Knerten" sammen, og det var en meget fornøyd 9-åring som la seg om kvelden:)))  <3

Barneselskapet må som sagt vente til etter påske, ettersom han reiste til faren sin igår:) Så da har jeg litt tid på meg til å finne ut hvordan jeg skal klare å få plass til 13 gutter i leiligheten vår:-o ..savner huset mitt akkurat nå:P

Bursdagsbanneren.. jeg ble ikke helt ferdig, men den gjorde jobben sin:)Nå skal jeg hoppe i dusjen og gjøre meg klar for en koselig kveld på byen med Elisabeth:D ..en utrolig herlig jente som jeg faktisk bare har kjent i noen måneder, men som jeg umiddelbart ble veldig glad i, og det føles som jeg har kjent henne hele livet:))) <3 Gleder meg til å treffe henne igjen:))

Ha en kjempefin lørdagskveld alle sammen:D

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min
 • HELdesign - H.E.Lygre - Tegneblogg/Artblog Bømlo
  Glad og kreativ jente, kommer fra Bømlo, men har bodd i Bergen de siste 4,5 årene.

  Driver eget firma (så nei, jeg tegner IKKE gratis), hvor jeg jobber som illustratør, kunstner og designer.

  Er designer for babykolleksjonen ENGLATROLL, som vil bli lansert i 2013. Følg med:D

  Jobber i tillegg som elevassistent og lærer i valgfaget Design og Redesign på en ungdomsskole i Bergen.
  Har også prøvd meg litt på webdesign og har tidligere jobbet som tatovør:)

  Tegning og hekling er mine to største lidenskaper, og fingrene mine klør dersom jeg ikke får brukt dem til å skape ting. Det går sjelden en dag uten at jeg holder på med ett eller annet prosjekt, og jeg har alltid flere prosjekter på gang samtidig. Skulle helst hatt flere timer i døgnet:P

  Håper du hadde ett hyggelig besøk inne på bloggen min, kom gjerne tilbake:) Kontakt: hege@heldesign.com

  xoxo Hege:)

leser denne bloggen nå

Kategorier

Linker


Norske blogger B L O G G L I
S T E N . N E T

bloglovin

Facebook

EtsyEplaArkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Design

Laget av Lisa
hits