Start Website Hekleblogg Crochetblog Videos Facebook Links

Arkiv måned: mars 2010

GOD PÅSKE ALLE SAMMEN:D

29.03.2010 @ 15:07 i Traditional Work 9 kommentarer

Jeg kan nesten ikke reise på ferie der det siste blogg-innslaget er om en bikini-konkurranse, dette er jo hovedsakelig en tegne- og skisseblogg!!!:))

Så her kommer en liten tegning jeg tegnet for halvannet år siden.. det er ikke min design, jeg brukte ett bilde fra en tegnebok som referanse, men syntes bare motivet var så utrolig koselig:))

GOD PÅSKE:D:D

Tegnet med blyant, tusjpenn og Cretacolor fargeblyanter:)xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min (under construction)

HEKLET FERDIG DEN NYE BADEDRAKTEN MIN IDAG:D

27.03.2010 @ 17:33 i Hekling / Crochet 27 kommentarer
..så nå synes jeg at sommeren snart kan komme slik at jeg får tatt den i bruk:D For det er ikke akkurat hverken vår eller sommerfølelse her i Bergen akkurat nå.. byen har mye regn å ta igjen etter måneder med snø, og jobber visst overtid med å fylle opp regn-reservoarene igjen idag:-s

Så da er det jo greit å drømme seg vekk til sommeren med en ny badedrakt i skapet:))

Design by me:)
På onsdag ble min nydelige "lille" sønn hele 9 år!!!:-o Jeg fatter ikke hvor tiden blir av:-o
Kvelden før bursdagen satt jeg på gulvet og malte en stor bursdagsbanner til kl.3 på natten, som jeg hengte opp over vinduet slik at det var det første han så når han kom inn i stuen på morgenen.. Banneren ble ikke helt ferdig, men jeg var etterhvert så trøtt at jeg måtte bare krype til sengs:P Men ferdig eller ei, han syntes det var veldig stas med en plakat med "Benjamin 9 år" på:))

Han fikk selv bestemme middag og dessert, og menyen ble da sjokolademuffins og slangepølser (pølser med bakepulverdeig surret rundt). Egentlig hadde han veldig lyst på ostekake, men den får han vente med til han skal ha bursdagsselskap for klassen etter påske:) Onkel Marius (broren min) kom også på besøk, og alle gavene var en stor suksess:D På slutten av dagen så vi "Knerten" sammen, og det var en meget fornøyd 9-åring som la seg om kvelden:)))  <3

Barneselskapet må som sagt vente til etter påske, ettersom han reiste til faren sin igår:) Så da har jeg litt tid på meg til å finne ut hvordan jeg skal klare å få plass til 13 gutter i leiligheten vår:-o ..savner huset mitt akkurat nå:P

Bursdagsbanneren.. jeg ble ikke helt ferdig, men den gjorde jobben sin:)Nå skal jeg hoppe i dusjen og gjøre meg klar for en koselig kveld på byen med Elisabeth:D ..en utrolig herlig jente som jeg faktisk bare har kjent i noen måneder, men som jeg umiddelbart ble veldig glad i, og det føles som jeg har kjent henne hele livet:))) <3 Gleder meg til å treffe henne igjen:))

Ha en kjempefin lørdagskveld alle sammen:D

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min

DAGENS TEGNING:)

17.03.2010 @ 18:43 i Traditional Work 2 kommentarer

Her er noe jeg tegnet fra en annen tegnebok jeg har, som heter "How to draw and paint Fairyland". Som flere av dere har fått med dere er jeg veldig glad i fantasy, alver, fèer o.l., (eksempler kan dere finne her, her, her og her:), og når jeg tegnet denne tegningen drev jeg fortsatt og prøvde ut de, den gang, nye fargeblyantene jeg fikk hos samboeren min til bursdagen:D ..og ettersom inspirasjonen ikke helt var tilstede den dagen, fant jeg frem en bok jeg kunne bruke som referanse, og dette ble da resultatet:) Jeg holdt på med eventyroppgaven på denne tiden, så ble på en måte litt research også:)

Skisset med blyant, rentegnet med tusjpenn og fargelagt med Cretacolor fargeblyanter:)

Ble litt "blurry" på venstre side når jeg skannet det inn...
xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min (kommer snart ny:)

NOEN GAMLE SKISSER:)

15.03.2010 @ 16:24 i Sketches & Scraps 5 kommentarer

Jeg hadde meg som sagt ett møte med scanneren for ett par dager siden, så her er noen flere gamle skisser jeg fant i den ene skisseboken min:)

Jeg har øvd meg på anatomi på disse skissene, så er både strekfigurer og enkle skisser her, mens jeg har brukt referansebilder når jeg har tegnet de som er mer "ferdige".. Jeg synes den beste måten å lære anatomi på er å tegne etter referansebilder:)

Og så elsker jeg å skisse med blått bly.. anbefaler andre å prøve det:D


Referanser er fra blant andre Randy Green og Lolita-art, to stykker som er til stor inspirasjon for meg:)

Da får jeg gå tilbake til "undervisningen" min.. jeg har satt meg selv på "skolebenken" - aka tegnebordet mitt - med penn og papir og video-tutorials om Dreamweaver (For de som ikke vet hva det er så er det ett webdesign-program).

Det er snart ett år siden jeg lagde hjemmesiden min nå, og den ble laget på 3 dager, bare halvannen uke etter at jeg tok i Dreamweaver, eller noe annet webdesign program for den saks skyld, for første gang, noe jeg synes hjemmesiden min lider av. Så jeg holder på å friske litt opp i hukommelsen, for nå er det på tide å gjøre den bedre!!!!:D

Må si det at webdesign er noe jeg virkelig fikk sansen for:D Så er jo bare gøy dette:))

Ha en fin dag:)

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min (slik den er for øyeblikket:)

SÅ VAR DET TID FOR DAGENS TEGNING IGJEN:)

14.03.2010 @ 16:40 i Traditional Work 14 kommentarer

De to tegnebøkene jeg fikk i posten hin dagen falt virkelig i smak, så igår brukte jeg den ene som referanse for enda en tegning:))

Som illustratør er det mye tenking når du skal lage en tegning, for at den skal visualisere det som skal illustreres på best mulig måte.. så å bruke tegnebøker iblant som referanse er deilig og avslappende:) Ikke trenger jeg å tenke ut hva jeg skal tegne eller hvordan komposisjonen skal være, det er bare å tegne det jeg ser.. og iblant så lærer jeg noe nytt, eller plukker opp nye måter å tegne på:))

Tegnet med blyant, deretter med tusjpenn...

Og her har jeg fargelagt den med fargeblyanter...

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min

ANOTHER DRAWING...

13.03.2010 @ 21:10 i Traditional Work 9 kommentarer

...som ble til på en bølgete ferjetur fra Halhjem til Sandvikvåg og tilbake til Halhjem igjen, en av helgene jeg kjørte Benjamin til faren sin:) De ferjeturene er så ufattelig kjedelige, vet ikke hva jeg skulle gjort uten skisseboken min der:-s

Har nettopp hatt meg en økt med scanneren, så de neste dagene kommer det til å komme mange gamle skisser:) Og også noen nye:)


Nå skal jeg finne frem litt lørdagssnacks og krype inntil samboeren min og se en god film:))
Håper alle får en like deilig lørdagskveld som meg:D

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min

HER KOMMER SKISSEN...

13.03.2010 @ 10:25 i Traditional Work 4 kommentarer

...som jeg egentlig skulle postet sent i går kveld:P Meeeen, så kom min kjære samboer hjem fra en liten fest hos broren min, og jeg skulle bare sette meg ned i sofaen og slappe litt av sammen med ham, og der våknet vi begge to kl.06.00 i dag morges,hehe:P Så da var det bare å dra seg inn i sengen og sove ett par timer til:)

En av mine store svakheter er tegnebøker!!! Jeg har en haug av dem, og får visst aldri nok:P Jeg har aldri brukt mesteparten av dem, men jeg elsker å bla gjennom dem fra tid til annen dersom jeg mangler inspirasjon:)

Igår fikk jeg to bøker i posten fra Amazon, "How to draw fairies in simple steps" og "Fairies in watercolours" av Paul Bryn Davies. Jeg elsker alver og fèer og den slags, og likte tegnestilen hans så godt at jeg bare måtte kjøpe dem:)

Og for en gangs skyld tok jeg i bruk en av tegnebøkene mine, og satte meg ned med den første av dem. Så denne skissen er laget utifra en av hans tegninger i den boken:)

Skisset med blyant og deretter tusjpenn, og så malte jeg grovt med akvarell, brukte ca 20-30 minutter. Brukte vanlig kopipapir (kjøper alltid en pakke av det som jeg har liggende til å skisse på, for det er så mye rimeligere enn skissebøker), for jeg hadde egentlig ikke tenkt å sette farge på det, så arket ble litt bølgete:)Nå skal jeg jobbe videre med andre utkast av logo-oppdraget mitt.. jeg sendte 5 forskjellige forslag til kunden, og hun valgte det ene, men ville gjerne ha ett element inn fra ett av de andre forslagene, så skal sette dem sammen:)

Ha en kjempefin lørdag alle sammen.. nyt helgen:D

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min

EN AV DE BESTE SANGSTEMMENE JEG VET OM!!!:D

12.03.2010 @ 16:48 i Videos & Animations 0 kommentarer

Her kommer mitt første ikke-tegne-relaterte innlegg,hehe:) Måtte bare legge ut en link til en låtskisse min kjære bror, Jack Marius Espeland Lygre, har laget:D Dette er noe han mekket sammen på bare 5 minutter liksom:-o ..tenk dere hvordan det er når han bruker mer tid!!:) Og som den utrolig stolte søsteren jeg er så må jeg jo reklamere litt,hehe:))

Låtskissen hans finner dere her:)

Han er så utrolig dyktig, og stemmen hans er bare helt rå!!! Jeg er helt bombesikker på at han en dag vil nå langt i musikkverdenen:D

Under er en 4-minutters jam han har laget sammen med Pawel, de utgjør tilsammen det talentfulle bandet "REW:OLT". Både gitaren og vokalen blir laget for første gang mens de spiller dette inn.. det fascinerer meg alltid hver gang jeg hører dem jam`e, for det høres jo ut som om de har øvd på det liksom:)) Men neida, Pawel drar bare frem gitaren, og Marius dikter opp en sang underveis:))

Pawel på gitar til venstre, broren min Jack Marius på vokal til høyre:)Og her er en annen demosang de har laget tidligere, "Zeroid".. synd det er dårlig lyd på opptaket eneste...Bare så synd sangstemmen ikke ligger i familien, for jeg har alltid hatt lyst til å kunne synge, hehe:P

Skal legge ut dagens tegning(er) senere:))

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min

HVORDAN FÅR JEG VIDEO PÅ BLOGGEN MIN??

12.03.2010 @ 10:42 i Bloggdesign 4 kommentarer
Hjelp!!! Skal legge ut ett par musikkvideoer av broren min fra YouTube og fra Facebook-gruppen hans, og jeg gjør som det står at jeg skal gjøre; jeg henter "embed-koden" for videoen jeg vil bruke, jeg legger den inn under html-redigering og klikker så "oppdater" , men videoen kommer ikke opp, får bare embed-koden:-s

Hvorfor går det ikke???:(xoxo,
Hege:)

Hjemmesiden min

Work In Progress #2 - Warrior Princess - steg for steg

11.03.2010 @ 20:49 i WIP - Work In Progress 20 kommentarer
Jeg skrev da jeg la ut bilde av denne for en stund siden at jeg skulle legge ut steg for steg bilder.. den er ikke helt ferdig enda, men siden jeg ikke har flere skisser på pc-en får jeg gjøre det idag:) I morgen tror jeg at jeg skal få tid til å sette meg ned med scanneren, slik at jeg får inn en ny ladning med skisser:)

Synes alltid det er så morsomt å se hvordan tegningene kan utvikle seg under prosessen.. det er litt forskjell fra det første til det siste bildet liksom,haha:D

Tegnet i Photoshop.. har brukt ett bilde jeg fant på deviantART som referanse:)


Steg for steg..


Og så lang har jeg kommet til nå.. har postet dette bildet før, men det var ett ganske lite bilde,
så jeg legger det inn på nytt...

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min (midlertidig, skal lage en ny snart)

Eventyroppgave - Flere tegninger:)

10.03.2010 @ 20:40 i Traditional Work 18 kommentarer
Ettersom jeg er manko på flere skisser inne på pc-en, og ikke har hatt tid til å sette meg ned med scanner og skissebøker, så kommer det enda ett par tegninger fra eventyroppgaven vi hadde på skolen.. 
Kommer som sagt til å lage denne på ny, for jeg elsket å jobbe med selve oppgaven, er litt svak for alver og fèer og den slags ting:)) Men har lyst å ha mer tid på meg når jeg skal fordype meg i alveverdenen en gang til:))) 

Malt i akvarell:)


Skisser til husene i alvebyen...Byalven og den slemme kjæresten hennes...


Skogsalvens hus...
Skogsalven...


Ha en fin kveld:)

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min (midlertidig, skal snart lage ny)

Eventyroppgave - "Skogsalven"

09.03.2010 @ 19:14 i Traditional Work 3 kommentarer
Måtte ha meg en pause fra logo-oppdraget, så slenger inn en ekstra tegning:)

Dette er "Skogsalven" som jeg tegnet til eventyroppgaven vi hadde på skolen:)
Når jeg sitter og ser på tegningene fra oppgaven så kjenner jeg at jeg får lyst å fortsette på alve-verdenen min, jeg levde meg godt inn i den,hehe:) Men jeg kommer til å lage alt på nytt igjen, med utgangspunkt i de tegningene jeg allerede har laget.. er ikke så altfor fornøyde med de fleste av dem, vil særlig lage alvene om igjen, synes de er litt for "stive", er ikke levende nok... og har lyst å lage dem i Photoshop denne gangen tror jeg, så vi får se når jeg får tid til det:) 

Malt med akvarell..


Skogsalven...


Tilbake til logo-oppdraget:)

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min (er midlertidig, skal lage en ny snart:)

LET`S DANCE!!! Fant ett par ekstra skisser:)

09.03.2010 @ 09:19 i Sketches & Scraps 4 kommentarer

Her er enda ett par skisser jeg fant fra animasjonsoppgaven:) Jeg endte jo ikke opp med å bruke noen av disse skissene da men.. hverken disse eller de jeg postet i går, de var som sagt idèskisser helt i starten av oppgaven:))

Har nettopp spist frokost, og skal nå sette på Spotify mens jeg begynner å jobbe på logo-oppdraget mitt. Skal lage en helt enkel logo, med tekst og en blomst, i retro-stil, som kunden skal kunne bruke på hjemmesiden sin og som merkelapper på klærne hun lager. Skal prøve å være så effektiv som mulig idag innen de to mennene i mitt liv kommer hjem igjen:)

Ønsker alle en fin tirsdag:)

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min

LET`S DANCE!!! SKETCHDUMP...

09.03.2010 @ 00:20 i Sketches & Scraps 2 kommentarer

Vi hadde en animasjonsoppgave på skolen, der vi skulle lage en 15-sekunders sekvens hver, som hele klassen til slutt skulle sette sammen til en film som skulle passe til musikken fra en sang vi fikk tildelt..

Her er noen skisser jeg tegnet helt i starten av oppgaven mens jeg satt og lekte meg litt med idèer.. dersom jeg finner animasjons-snutten ett sted skal jeg prøve å legge den ut en dag også:) Den er ikke mye å skryte av, men var veldig morsom å lage:D Men var mye stress, ettersom du må tegne en HAUG med tegninger for å få fin nok flyt!!!!!:-s  Vil ikke tenke på hvor mange tegninger en trenger til en halvannen times tegnefilm, når du trenger så utrolig mange tegninger bare for 15 sekunder.. jeg kommer ikke på nå hvor mange tegninger eksakt du bør ha i løpet av bare ett sekund, men det var mange:-o Min animasjons-snutt ble litt hakkete synes jeg, for fikk ikke tid til å tegne nok tegninger til å få bevegelsene til å flyte nok:-s Kommer nok til å prøve meg på det igjen en vakker dag.. var som sagt veldig spennende å jobbe med animasjon:D


Som dere ser er noen bedre enn andre,hehe:P

Nå skal jeg slå av pc-en og slappe litt av før jeg legger meg, for det har gått i ett idag:-s

Min travle dag bestod først av en tur på trykkeriet for å hente de 1850 medlemsbladene som jeg har laget til Diabetesforbundet Bergen.. det var kjempegøy å se det ferdige resultatet:D ..jeg rev opp den ene esken med det samme jeg kom i bilen, for jeg var så spent,hehe:P Og de andre i styret ble kjempefornøyde med resultatet, så det var jo veldig bra:D 

Så var jeg på kafè med to av mine kjære søskenbarn, tvillingparet Ida og Anna:D ..det var kjempekoselig å tilbringe litt tid med dem, er ikke så ofte jeg får muligheten til det, ihvertfall ikke med begge to på en gang:)) <3

Deretter bar det avgårde for å levere nøkkelen tilbake til Ole Bullsplass Kiropraktorklinikk, og til min store glede var de veldig fornøyde med arbeidet jeg hadde gjort der i helgen:D (du kan se bilder her).

Så var det å sette seg i bilen igjen for å kjøre til fysioterapaut, så var det handling på Rema, deretter en snartur opp til Diabetessenteret med medlemsbladene, full fart hjem for å spise litt, før jeg igjen var på farten til Halhjem for å hente vesleprinsen min som har vært på besøk hos faren sin i vinterferien:)) ..Turen ene veien tar ca. 40 minutter, men jeg kjørte hjemmefra slik at jeg hadde 20 minutter ekstra tid på meg pga rushen, men klarte allikevel å være akkurat litt for sein, for fergen hadde bare kommet 2 meter fra land da jeg kom frem.. noe som resulterte i at faren og bestefaren til Benjamin måtte stå på Halhjem og vente på neste ferge i en halvtime.. det var ikke så populært tror jeg:-s ..så neste gang må jeg visst regne en halvtime ekstra tid pga rush:-s 

Og såå var det rett tilbake til Diabetessenteret enda en gang på pakkemøte, for vi må jo putte alle de 1850 medlemsbladene i konvolutter.. og i tillegg skulle det oppi loddbøker, giroer og protokoller, og adresselapper skulle klistres på, og loddbøker, giroer og konvolutter måtte stemme overens med samme nummer og... nnnnggghhhhh... jeg kommer til å drømme om konvolutter i natt:-s

Så som dere ser var det en travel dag:P ..det var innmari deilig å komme seg hjem og synke ned i sofaen:)))

So goodnight:) Kommer nye tegninger i morgen:))

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min

MISSION "OLE BULLSPLASS KIROPRAKTOR KLINIKK" ACCOMPLISHED!

07.03.2010 @ 20:44 i Traditional Work 10 kommentarer
Da var helgen over, og godt er det.. ryggen min har det ikke godt akkurat nå!!!:-(  Og etter at kiropraktoren min ringte meg igår med de nedslående MR-resultatene av ryggen min,  ser det ut som om jeg må være forsiktig med denne type veggmaleri-oppdrag fremover:-s

Men jeg kom i mål på Ole Bullsplass Kiropraktorklinikk, etter mange timers arbeid. Hadde egentlig vært ferdig i går, men så var jeg helt nødt til å ta ett ekstra strøk for at det skulle se fint ut, så måtte tilbake noen timer idag også.. Likte det ikke mye, for hater å måtte ta ett ekstra strøk på bokstaver, for føler de mister litt "flyten". Og i tillegg så lærte jeg at fast pris er ikke bra å avtale på denne type oppdrag.. tapte ett par kroner der ettersom det ekstra strøket gjorde at jeg gikk over de timene jeg hadde sett for meg:-s Og så lærte jeg at neste gang jeg skal utføre ett oppdrag hos en kunde skal jeg ta parkeringsavgiftene med i prisen.. Tenkte ikke over dem da jeg skrev oppdragsavtalen.. men man lærer så lenge man lever:))

Det var mye putlearbeid med denne jobben, ettersom de ville at bokstavene skulle se håndmalte ut, så sjablong var utelukket. Og forarbeidet tok også en del tid ettersom alt måtte jo være plassert beint på veggen og på dørene. Skriften på dørene var ganske liten, og det er noe herk å male med pensel,så jeg drømte om tusj hele tiden mens jeg malte alle de sju dørene!
Så gjenstår det å se om kunden liker det når de kommer på jobb i morgen.. kryss fingrene for meg:))

Resultatet:

Inngangshallen...


Litt close-ups...

Resepsjonen...

Behandlingsrommene... 7 forskjellige dører...

Toalett...


Privat...


Og utgang...Ble en del bokstaver til slutt.. blir en stund til jeg maler det igjen tror jeg,hehe:))
Ha en fin kveld:))

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min

TYPOGRAFI OPPGAVE

06.03.2010 @ 10:05 i Traditional Work 6 kommentarer
Da var det avgårde på dag 2 av jobboppdraget mitt på Ole Bullsplass Kiropraktorklinikk:) Er bare tekst de skal ha opp på veggene, så er ikke den største utfordringen, men det gir penger i kassen, og er midt i sentrum og bra å sette på cv-en:D

Fikk gjort mye forarbeid i går, så er kommet ganske godt i gang.. jeg håååååper at jeg blir ferdig idag, men er mulig jeg må ha meg en liten økt i morgen også.. ting tar alltid litt lengre tid enn man tror.. spesielt når man er perfeksjonist som jeg er,hehe:P

Siden det er typografi jeg holder på med i helgen, legger jeg ut ett bilde av en typografioppgave jeg hadde på skolen.. den er inspirert av Si Scott, som bare er helt utrolig dyktig innen sitt felt:D Han er en kjempeinspirasjon for meg, ettersom jeg elsker snirkler og swirls og organiske former og den slags:) 

Var mye arbeid med denne, men var kjempegøy:D
Tegnet først med blyant, og rentegnet deretter med tusjpenn.Da må jeg løpe..

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min

VEGGMALERI I SVØMMEHALL PÅ JONDALEN SKOLE

05.03.2010 @ 22:02 i Traditional Work 6 kommentarer
Rett før jul fikk jeg enda en telefon fra Heidi Marie, dattera til søskenbarnet mitt, om jeg kunne tegne en ny tegning for henne.
Tidligere har jeg tegnet motivet til skolegenseren der hun går på skole (skisse og tegning finner du her , og bilder av den ferdige skolegenseren finner du her). Og denne gangen ville hun ha meg til å tegne en tegning de kunne ha på en vegg i svømmehallen deres. Som med skolegenseren så skulle det stemmes over tegningene som kom inn.

Jeg hadde egentlig ikke tid til å tegne noe til henne denne gangen, for holdt på med ett oppdrag, men har ikke hjerte til å si nei når hun spør, så jeg satte meg ned en kveld og tegnet noe i full fart, brukte ca to timer fra start til ferdig resultat.  Tegningen skulle heldigvis være så enkel som mulig, slik at det skulle være enkelt for dem på skolen å male det på veggen, så er helt rene fargeflater uten noen skygger.

Tegningen kom ikke inn tidsnok til å være med i trekningen, men skolen likte den så godt, at den skulle få sin egen vegg allikevel:D Er visst lærerne som skal male det opp på veggen, og Heidi skal ta bilde når de er ferdige og sende det til meg:) Skal legge ut bildet når jeg får det:)Har nettopp kommet hjem fra Ole Bullsplass Kiropraktorklinikk i Bergen sentrum. Jeg skal male noe tekst på vegger og dører for dem, og begynte på forarbeidet der idag. Skal tilbake og male videre i morgen tidlig:)

Ha en kjempefin fredagskveld alle sammen:)) Nå skal jeg nyte resten av fredagskvelden med verdens beste kjæreste som hadde laget det så koselig og romantisk med stearinlys til jeg kom hjem:D  Nå blir det god mat, sofakroken og en film:D <3

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min

BRYLLUPSHEFTE

04.03.2010 @ 19:41 i WIP - Work In Progress 8 kommentarer

Nå er jeg så manko på skisser på pc-en min at for å holde minimum-en-tegning-til-dagen-regelen min må jeg bare poste det jeg finner, for har ikke hatt tid disse dagene til å sette meg ned med scanneren:-s

Dette er fremsiden til bryllupsheftet til søskenbarnet mitt, som jeg tegnet for noen år siden.. Jeg har aldri helt klart å bli fornøyd med det, er så mye jeg ville ha endret på, men det ble ikke tid til det.. men brudeparet var kjempefornøyde, og det er jo det som er viktig:D

Elementene i tegningen er etter ønsker fra bruden. Hun ville ha med to ringer, navn og dato såklart, en ulv (pga at hennes mann heter Åsulv), og både fjell og sjø, fordi han er fra fjellet, og hun er knyttet til sjøen pga all slekten hun har på Bømlo, som er en øy som er omringet av sjø på alle kanter:)

Tegnet med blyant og tusjpenn.. dette var før jeg fikk scanner, så alle tegningene ble tatt bilde av med mitt mindre gode kamera, derfor er det litt gjenskinn noen steder.. 


Until next time..

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min

Johnny Depp i "Alice in Wonderland" - DETTE VIL JEG TEGNE!!!

04.03.2010 @ 10:50 i Litt av hvert / Misc 4 kommentarer

Når jeg får litt tid innimellom illustrasjonsoppdragene jeg holder på med, skal jeg begynne på dette bildet:))

Jeg har bare så innmari lyst til å tegne det, det er så mangee gøyale farger og gode kontraster og er ett ypperlig bilde å bruke som referanse når jeg skal leke meg litt i Photoshop:D

Skal poste steg-for-steg bilder når jeg får tid til å sette i gang:)
Gotta run.. Ha en fin dag alle sammen:D

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min

CD-COVER

03.03.2010 @ 20:30 i Digital Work 6 kommentarer

Dette var også en skoleoppgave vi hadde, der vi skulle lage ett cd-cover for ett bergensk band som heter "Bergen Beach Band". Vi fikk noen kriterier/ønsker fra kunden, men hadde ellers frie tøyler:) Alt er laget i Photoshop.. mener dette var første gangen jeg kun jobbet i Photoshop på ett prosjekt:)

Jeg mistet filene for innsiden av cd-coveret da harddisken min ble ødelagt, men omslaget hadde jeg heldigvis mailet til meg selv, så den lå fint lagret på hotmail-serveren:) Tror jeg skal "sikkerhetskopiere" flere ting til mailen min iblant:)

Forsiden av omslaget:Hele coveret brettet ut i sin helhet:I morgen skal jeg ned på en kiropraktorklinikk i Bergen sentrum med noen fargeprøver.. jeg skal male noe tekst vegger og dører der de neste dagene.. må jobbe etter at kiropraktorklinikken er stengt for dagen, så blir jobbing på ettermiddager og kvelder.. forhåpentligvis får jeg begynt litt i morgen, så skal jeg prøve å få gjort litt på fredags ettermiddag, og så håper jeg at jeg skal klare å gjøre meg ferdig på lørdag på dagtid:)

Og når den er ferdig, skal jeg begynne på to andre illustrasjonsoppdrag, en logo for en syerske og en etikett til en båt. Etiketten skal trykkes på 10.000 esker, og den skal i tillegg på emballasjer og på firmabilen deres, og nede på etiketten skal jeg få ha hjemmeside-adressen min, så det blir mye gratisreklame:D

Og innimellom disse to oppdragene skal jeg begynne å skisse på den jobben jeg var og hadde møte om i går.. så får vi se hvordan det går:D Jeg håper at det går i orden, for det kan som sagt bli noe ganske stort, og jeg har veldig lyst å være med på det:)) Så kryss fingrene for meg:D

Som dere skjønner blir det mye å gjøre fremover, så ikveld skal jeg bare late meg på sofaen og slappe skikkelig av, mens jeg lader opp til i morgen, for da setter jeg i gang for fullt:))

Men jeg skal gjøre mitt aller beste for å klare å poste en tegning til dagen selv om det blir travelt.. tror nok ikke jeg får tid til å tegne noe særlig utenom jobb-oppdragene, men skal scanne inn noen gamle tegninger i morgen, så får jeg poste en og en av dem:) Jeg vil så gjerne klare å holde minimum-en-tegning-til-dagen-regelen min!!!!!:))

Så ha en kjempefin kveld alle sammen, det skal jeg:)))

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min

Det gikk akkurat det... :)

03.03.2010 @ 01:45 i Digital Work 4 kommentarer

Sånn egentlig så er jo klokka over 12, så det er jo sånn egentlig blitt onsdag, men jeg har ikke lagt meg enda, så for meg er det fortsatt tirsdag:P Så derfor klarer jeg fortsatt å holde minimum-en-post-til-dagen-regelen min:D

Har vært en litt stressfull dag idag, derfor jeg ikke har fått tid før.. først satt jeg og gjorde ferdig medlemsbladet til Diabetesforbundet Bergen, og fikk sendt det avgårde til trykkeriet, sammen med giroer, loddbøker og protokoller.. jaggu litt de skal trykke for oss innen mandag:P
Så var det å kaste seg i bilen for å kjøre vesleprinsen min til Sandvikvåg, han skulle til pappa`en sin for resten av uken, det klaffet heldigvis slik at han akkurat kom hjem fra sjøen nå når Benjamin har vinterferie fra skolen:)
Når jeg kom hjem hadde jeg 40 minutter på meg til å spise og kose litt med samboeren min, før jeg måtte ta bussen ned til sentrum, der jeg skulle ha ett møte med en koselig dame om en mulig illustrasjonsjobb som er ganske så stor.. møtet var veldig positivt, så kan se ut som om dette går i boks:D Men sier ikke noe for sikkert enda:))
Og så bar det videre på bursdagsfeiring for søskenbarnet mitt, og nå har jeg nettopp kommet hjem... puuuuhhhh... godt å endelig sette seg ned:D  

Legger ved omslaget jeg lagde til medlemsbladet til Diabetesforbundet Bergen.. innholdet legger jeg ikke ut:) Litt gøy å jobbe med bare grafisk design også iblant:) Medlemsbladet blir trykket i 1850 eksemplarer, og blir sendt ut til alle medlemmene i neste uke:)

Nå skal jeg krype inni armkroken til verdens beste samboer og bare nyte å være hjemme med ham..
har jo nesten ikke sett ham idag jo...:P

Godnatt alle sammen:)

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min

LITT FLERE AKT TEGNINGER

01.03.2010 @ 10:41 i Traditional Work 4 kommentarer

Her er en collage av flere akt tegninger jeg lagde på skolen. Disse er tegnet over litt lengre tid, der den lengste var på 20 minutter og den korteste på 5 minutter.. de forrige kroki tegningene mine var tegnet med kull, disse er lagd både med kull, pastell og akrylmaling:)

Dersom noen har lyst å tegne kroki, men ikke har en levende modell, kan denne siden være bra å gå inn på:) Her finner du utallige bilder av forskjellige positurer, og du kan velge hvor lang tid du vil bruke på hver positur, fra 10 til 90 sekunder:)
xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min

BLOGLOVIN

01.03.2010 @ 09:23 i Bloggdesign 0 kommentarer
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1540724/heges-skisse---og-tegneblogg?claim=9k6uhgcpvjs">Follow my blog with bloglovin</a>

<a href="http://bloggurat.net/minblogg/registrere/0c1fc06a0124ba5b9a0f9ab23c1d0398ec9d3d38">Bloggurat</a>

Jeg har plassert min blogg i <a href="http://bloggurat.net/kart/registrere/973/bergen">Bergen</a> på <a href="http://bloggurat.net/kart/">norske bloggkart</a>

Registrering på Bloglovin og Bloggurat:)
Nye tegninger
kommer senere idag:)


xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min
 • HELdesign - H.E.Lygre - Tegneblogg/Artblog Bømlo
  Glad og kreativ jente, kommer fra Bømlo, men har bodd i Bergen de siste 4,5 årene.

  Driver eget firma (så nei, jeg tegner IKKE gratis), hvor jeg jobber som illustratør, kunstner og designer.

  Er designer for babykolleksjonen ENGLATROLL, som vil bli lansert i 2013. Følg med:D

  Jobber i tillegg som elevassistent og lærer i valgfaget Design og Redesign på en ungdomsskole i Bergen.
  Har også prøvd meg litt på webdesign og har tidligere jobbet som tatovør:)

  Tegning og hekling er mine to største lidenskaper, og fingrene mine klør dersom jeg ikke får brukt dem til å skape ting. Det går sjelden en dag uten at jeg holder på med ett eller annet prosjekt, og jeg har alltid flere prosjekter på gang samtidig. Skulle helst hatt flere timer i døgnet:P

  Håper du hadde ett hyggelig besøk inne på bloggen min, kom gjerne tilbake:) Kontakt: hege@heldesign.com

  xoxo Hege:)

leser denne bloggen nå

Kategorier

Linker


Norske blogger B L O G G L I
S T E N . N E T

bloglovin

Facebook

EtsyEplaArkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Design

Laget av Lisa
hits