Start Website Hekleblogg Crochetblog Videos Facebook Links

Arkiv måned: februar 2012

WIP Digital painting - Oppdrag/Commission - Barockpinto Österreich

18.02.2012 @ 12:27 i WIP - Work In Progress 0 kommentarer

 

Holder på med ett oppdrag av en Barockpinto som skal helt avgårde til Østerrike. Har fortsatt litt arbeid igjen, men det nærmer seg:)

Animasjon av litt av prosessen


I´m working on a commission of a Barockpinto which is going all the way to Austria. There´s still some work left, but it´s getting closer:)

Animation of some of the processUtstyr: Photoshop CS3 og tegnebrett

Tools: Photoshop CS3 and tabletxoxo,

Hege:))

Gratulerer så masse med morsdagen, kjære mamma!!

12.02.2012 @ 13:16 i Litt av hvert / Misc 0 kommentarer

 

I dag er det morsdag, og i den anledning har jeg lyst til å skrive ett innlegg som er dedikert til verdens beste mamma, nemlig ♥ MIN MAMMAMin mamma er den vakreste, tøffeste, snilleste og mest sprudlende mammaen i verden!! Det er det nok sikkert mange som synes om sine mødre også, men for meg er akkurat min mamma dette for meg:)

Hun har alltid vært der for meg, i tykt og tynt. Uansett hva det er så vet jeg at jeg kan gå til henne med det. Hun er like mye en venninne som en mor, og jeg kan prate med henne om absolutt alt!

Er det spesielt en ting hun har lært meg, så er det at vi jenter kan klare det meste selv!! Den innstillingen har jeg tatt med meg videre, så jeg skifter dekk, legger gulv, mekker bil (bilmekkingen er under veiledning såklart:P) og andre ting som jenter ofte skygger unna og lar mennene ta seg av. Såklart står hverken jeg eller mamma i veien for at mennene kan gjøre det om de vil, men det hun har lært meg er at vi klarer det fint selv om vi må. Og er det noe jeg ikke kan gjøre selv, så skal jeg ihvertfall være med å hjelpe, slik at jeg kan lære, og kanskje kan klare det selv neste gang:) Nettopp denne egenskapen har jeg som sagt mamma å takke for:) 

Hun er full av kjærlighet, og har nok å gi av til alle rundt seg!! Hun er elsket av familie, venner og kolleger. Huset hennes har alltid stått åpent for mine og mine brødres venner, og for flere av dem har hun vært en ekstramamma. Og de har alltid hatt full respekt for henne, for er det nettopp noe mamma gjør så er det å si akkurat det hun mener, her legges det ikke noe i mellom,hehe:))  

Jeg har så uendelig mye å takke henne for, og jeg kommer til å få uendelig mye mer å takke henne for gjennom årene som kommer. Hun er en mor, en venn, en støttespiller og ett forbilde. Jeg håper jeg kan være en like god mor for Benjamin som hun har vært for meg og mine to brødre!!


Da mødre ble til
var tanken ganske klar.
For mødre har noe i seg
som ingen andre har.

De øser av sin omsorg
og deler alt de vet.
De viser deg at livet
er håp og kjærlighet.

Derfor har vi mødre,
og dersom du spør meg;
"Den BESTE MAMMA i verden,
det er nettopp deg" 
Er så uendelig glad i deg, kjære mamma!! Takk for alt du er for meg ♥


Og navnet på babykolleksjonen vår er... / And the name of our clothing line for babies is...

 

Babykolleksjonen vår begynner å nærme seg lansering!! :D
Det er ytterst få som har visst navn, konsept og idé bak det hele. Konsept og idé (som jeg synes er kjempebra, og som var det som gjorde at jeg ble med på dette prosjektet), vil såklart hemmeligholdes til lanseringen, men navnet slipper vi altså nå:)

Og navnet er.....

 ♥ ENGLATROLL ♥

Er det ikke fint vel?? Jeg likte navnet umiddelbart når Janne først fortalte det, og synes det passer utmerket til en babykolleksjon!! Og da hun fortsatte å fortelle om idéen og konseptet kunne jeg ikke annet enn å takke ja til tilbudet som designer. Jeg har stor tro på at dette kan bli bra, for det er så gjennomtenkt ned til den minste detalj, og som mange av dere vet så elsker jeg detaljer!! :D

Og nå er det ikke mange månedene igjen før vi plutselig har vår første kolleksjon i butikkene, vi kan nesten ikke vente!!!:D

Du kan lese mer om babykolleksjonen her og her :)The launch of our clothing line for babies is getting closer!! :D
Very few have known about the name, concept and idea behind it all. The concept and idea (which I think is awesome, and which was the reason I joined the project), will of course be held a secret until the launch, but it´s time to release the name:)  

And the name is....

♥ ENGLATROLL ♥

It´s a name put together from the words angels and trolls. I immediately liked the name when Janne first told it to me, and I think it really fits as the name of a clothing line for babies. And when she continued with the idea and concept I just had to say yes to the proposal as a designer. I truly believe that this can be something really good, because it´s so thoroughly thought through down to the last detail. And as many of you know, I love details!! :D

And now there´s only months before our first clothing line will enter the stores, we can hardly wait:D

You can read more about the clothing line here and here :)


xoxo,
Hege:))

Digital painting - BAROCKPINTO - Animasjon av prosessen / Animation of the process

08.02.2012 @ 21:21 i Videos & Animations 0 kommentarer

 

Som jeg har nevnt i tidligere innlegg så holder jeg på med ett oppdrag av en Barockpinto, som skal helt avgårde til Østerrike:) Jeg har fått tillatelse fra kunden til å legge ut litt bilder av prosessen så langt, så jeg satte dem sammen til en animert gif. Er fortsatt en del igjen, men den begynner å ta form:)

As mentioned in earlier posts I´m working on a commission of a Barockpinto, which is going to end up all the way in Austria. I´ve gotten permission from my client to post pictures of the process so far, so I put them together as an animated gif. There´s still a lot more to do, but it´s beginning to take shape:)


  
Utstyr: Photoshop CS3, Wacom Bamboo Fun tegnebrett

Tools: Photoshop CS3, Wacom Bamboo Fun tablet

 


Ha en fin kveld!
Enjoy the evening!

xoxo,
Hege:))

Skisser fra dagens tegnegruppe / Sketches from todays drawing group

08.02.2012 @ 18:34 i Sketches & Scraps 0 kommentarer

 

Som jeg har skrevet i ett tidligere innlegg så har jeg, hver mandag og onsdag i storefri, en tegnegruppe for noen få elever på ungdomsskolen jeg jobber på.

I dag fikk jeg ett par ekstra elever innom, ettersom de i går lurte på om jeg kunne være så snill å tegne ett Norwegian fly til dem. Jeg svarte at det kunne jeg, men da måtte de også være med på å tegne fly.

Så i dag fløt det referansebilder av Norwegian fly rundt på bordet, og alle tegnet flittig i vei:)

 
As mentioned in an earlier post I have, every Monday and Wednesday during lunchbreak, a drawing group for a few students at the highschool that I work at.

Today a couple of extra students dropped by, because yesterday they asked me if I could draw them an airplane from the airplane company "Norwegian". I said yes, but then they had to join me and draw airplanes as well:) 


So today the table were filled with referance photos of airplanes, and everyone participated with their own drawings:)Utstyr: Trykkblyant og blyant, HB
Tid: 15-18 minutter
Referanse: Google

Tools: Mechanical pencil and pencil, HB
Time: 15-18 minutes
Referance: Google


Elevenes tegninger, laget av Jakob, Kristian og Espen i 8.klasse. Var de ikke flinke vel?:D
The student´s drawings, made by Jakob, Kristian and Espen from 8th grade. Did they do a great job, or what?:D 
Min tegning. Den nederste vingen ser ikke bra ut, men friminuttet var over, så fikk ikke ordnet det.
My drawing. The bottom wing looks off, but the lunchbreak was over, so I didn´t have time to fix it.
Nå skal jeg tegne videre på Barockpintoen. Bilder kommer litt senere i kveld.
Now I´m gonna continue drawing on the Barockpinto. I´ll post pictures later tonight.


xoxo,

Hege:)

ANIMASJON - Prosjekt Selvportrett Nr.2 / ANIMATION - Project Selfportrait Nr.2

07.02.2012 @ 20:57 i Videos & Animations 0 kommentarer

 

Prosjekt Selvportrett Nr.1
WIP - Prosjekt Selvportrett Nr.2
Prosjekt Selvportrett Nr.2

Som lovet, her er en animert gif av prosessen på Prosjekt Selvportrett Nr.2.

As promised, here´s an animated gif of the process on Project Selfportrait Nr.2.Utstyr: Photoshop CS3, Wacom Bamboo Fun tegnebrett
Tid: 2 timer
Referanse: Foto

Tools: Photoshop CS3, Wacom Bamboo Fun tablet
Time: 2 hours
Referance: Photo


 


I morgen skal jeg legge ut ett par bilder av Barockpintoen jeg holder på med.

Tomorrow I will post a couple of pictures of the Barockpinto that I´m working on.


xoxo,

Hege:))

Babykolleksjonen vår begynner å ta form!! / Our clothing line for babies is taking shape!!

 

Som jeg har skrevet litt om tidligere, så er jeg altså designer/illustratør for en kleskolleksjon for barn fra 0-2 år. Og i dag var jeg hos Janne, min kjære venn og "businesspartner", for å se på de første prototypene som endelig var kommet fra Kina:D

Det var en helt spesiell følelse å se ett 2 år langt prosjekt begynne å ta form, dette kommer til å bli så braaa:D Vi er veldig fornøyde med prototypene, men er ett par småting som må endres, så om ett par måneders tid regner vi med å få tilsendt andre runde med prototyper.

Så følg med folkens, går alt etter planen kommer vår første kolleksjon ut denne høsten:D


As I have written before, I´m a designer/illustrator for a clothing line for babies between 0-2 years. And today I visited Janne, my dear friend and "businesspartner", to take a look at the first prototypes that had finally arrived from China:D 

It was such a special feeling to see a 2 year old project starting to take shape, this is going to be so gooood:D We´re very happy about the prototypes, but there are a few things that need to be changed, so in a couple of months we guess the second round of prototypes will be ready.

So keep an eye out people, if everything goes according to plan our first clothing line will be released this fall:D


xoxo,
Hege:))

Prosjekt Selvportrett - Nr.2 / Project Selfportrait - Nr.2

 

Prosjekt Selvportrett - Nr.1 / Project Selfportrait - Nr.2
WIP - Prosjekt Selvportrett - Nr.2 / Project Selfportrait Nr.2

Da var selvportrett nr.2 ferdig! Jeg kan ikke si at jeg føler meg helt ferdig med det, men jeg satte en grense på to timer, så da den siste halvtimen var over måtte jeg bare gi meg.

Animert gif av prosessen kommer i morgen:)


Selfportrait nr.2 is done! I don´t feel completely finished with it, but I gave myself a limit for two hours, so when the last half hour was done I had to stop.

An animated gif of the process will be posted tomorrow:)Utstyr: Photoshop CS3, Wacom Bamboo Fun tegnebrett
Tid: 2 timer
Referanse: Foto

Tools: Photoshop CS3, Wacom Bamboo Fun tablet
Time: 2 hours
Referance: Photo
xoxo,
Hege:))

Skisser + Trondheimstur / Sketches + trip to Trondheim

06.02.2012 @ 16:37 i Sketches & Scraps 10 kommentarer

 

Utenom illustratør- og designerjobben min, så jobber jeg 80% som elevassistent på en ungdomsskole. Det er en perfekt jobb å ha ved siden av frilansjobben min, jeg er ferdig kl.14.00 hver dag, og da har jeg fortsatt mye tid igjen av dagen til å jobbe på oppdrag, og la oss nå for all del ikke glemme alle feriene:D Jeg trives veldig godt i jobben, har fantastiske kolleger, og er utrolig heldig med elevene jeg er assistent for:))

Hver mandag og onsdag i storefri har jeg en tegnegruppe på ett rom for noen få tegneinteresserte elever. Tenkte jeg skulle legge ved ett par skisser jeg tegnet der, en fra forrige uke og ett par stykker fra i dag.

Den øverste ble tegnet på 12 minutter, og de to nederste ble tegnet på henholdsvis 5-6 og 20 minutter. Er ikke noen mål og mening med skissene, begynner bare å rable, så ser jeg hva det blir ut av det:)Besides my illustrator- and designer job, I work 80% as an assistant in a highschool. It´s a perfect job to have next to my freelance job, I quit work every day at 2 pm, that leaves time for working on commissions, and let´s not forget all the holidays:D I love the job, have fantastic colleagues, and I´m very lucky with the students that I assist:) 

Every Monday and Wednesday during lunchbreak, I have a drawing group for a few students who are especially interested in drawing. And I thought I should post a couple of the sketches that I drew there, one from last week, and a couple from today.

I drew the top one in 12 minutes, and the other two in 5-6 and 20 minutes. There´s no meaning or intension with the sketches, I just start doodling, and see where it takes me:)Ustyr: Trykkblyant - HB

Tools: Mechanical pencil - HB


12 minutter / 12 minutes
5-6 minutter (øverst) og 20 minutter (nederst) / 5-6 minutes (top) and 20 minutes (bottom)Forøvrig var jeg på studietur til Trondheim fra onsdag til fredag forrige uke med 46 av mine kolleger, og vi hadde en kjempetur!!:D Flott hotell, fantastisk mat, særdeles hyggelig reisefølge, tur til Rockheim (rockemuseum) og tur til Nidarosdomen, blant annet:)

Nidarosdomen tok nesten pusten fra meg, for ett fantastisk praktbygg!! Jeg gikk med stjerner i øynene og sugde til meg alle detaljene. Kirken er jo kjent, så jeg tror nesten jeg kan si at jeg ble "starstruck" av en kirke, hehe:)


Last Wednesday til Friday I was on a trip to Trondheim with 46 of my colleagues, and we had such a great trip!!:D Beautiful hotel, great food, fantastic travel companions, a trip to Rockheim (museum of rock) and a trip to The Nidaros Cathedral, among other things:)

The Nidaros Cathedral almost took my breath away, what an amazing building!! I practically walked around with stars in my eyes taking in all the details. The church is famous, so I guess I can say that I actually got "starstruck" by a church, hehe:)Her har dere noen bilder fra turen / Here are som pictures from the trip

Rockheim / Rockheim

Vi var på "Hva skjer" skjermen / We were on the "What´s happening" board :)

Closeup

Hotellet vårt / Our hotel

 Resepsjonen / The lobbyNidarosdomen / The Nidaros CathedralRett og slett fantastisk!! Jeg var så skuffet over at det ikke var lov å ta bilder inne:(
Simply amazing!! I was so dissapointed by the fact that it wasn´t allowed to take pictures inside:(

I resepsjonen på hotellet fant jeg enda en ny yndlingskunstner!! Bildene hans var det første jeg la merke til da jeg kom inn, og måtte jo såklart forhøre meg om hvem han var. Han heter Håkon Gullvåg, er fra Trondheim, og har faktisk dekorert ett veggskap inne i Nidarosdomen. Elsker bildene hans, stilen, fargene, alt!!

In the lobby at the hotel I found myself another new favorite artist!! His pictures where the first thing that I noticed when I arrived, and of course I had to ask around to find out who he was. His name is Haakon Gullvaag, he´s from Trondheim, and has actually decorated a wall cabinet inside the Nidaros Cathedral. I love his paintings, his style, the colors, everything!!


Her er noen av bildene hans, tatt med mobilen min, jeg gikk rundt i resepsjonen og tok bilder av alle sammen:P
Here´s some of his paintings, taken with my cellphone, I walked around the lobby photographing all of them:P
Er de ikke flotte vel? / Aren´t they amazing? :D 

xoxo,
Hege:))

WIP - Prosjekt Selvportrett - Nr.2 / Project Selfportrait - Nr.2

 

Prosjekt Selvportrett - Nr.1 / Project Selfportrait - Nr.1

Jeg holder på med selvportrett nr.2. Denne gangen valgte jeg å bruke litt mer tid, og litt mer farger, samtidig som jeg prøver å ikke bry meg med å blende altfor nøye, prøver å holde det litt mer grovt enn jeg pleier. Prøver jo å jobbe litt med denne pirkingen min:)

Jeg tegner ikke sammenhengende på det, det blir 15 minutter her og 15 minutter der, innimellom ett oppdrag jeg holder på med av enda en Barockpinto. Til nå har jeg brukt ca. halvannen time, tenker jeg kommer til å bruke en halvtime-time til på det før jeg gir meg.

Dette er faktisk ganske lærerikt, og gøy, så jeg anbefaler andre å prøve det også:))

-----------------------------------------------------------------------

I´m drawing on selfportrait nr.2. This time I chose to use a little more time, and more colors, and I´m trying not to be too hung up on blending the colors, I wanna have it a little more rough than I usually do. I am afterall trying not to be too picky:)

I´m not drawing on it consistantly, it´s been 15 minutes here and 15 minutes there, in between a commission that I´m working on of yet another Barockpinto. Until now I´ve spent about one and a half hour on it, and I guess I´ll spend another half hour-hour before I stop.

This is actually quite fun, and I learn from it as well, so I recommend others to try it out:))Utstyr: Photoshop CS3, Wacom Bamboo Fun tegnebrett
Tid: 1,5 timer så langt
Referanse: Foto

Tools: Photoshop CS3, Wacom Bamboo Fun tablet
Time: 1,5 hours so far
Reference: Photo
xoxo,

Hege:))

 

Prosjekt Selvportrett - Nr.1 / Project Selfportrait - Nr.1

 

Jeg har begynt på ett nytt prosjekt - Prosjekt Selvportrett. Jeg har sett flere andre som har gjort det, og tenkte jeg skulle prøve det ut selv. En av grunnene er at jeg ser på det som en utfordring, ettersom det sies at noe av det vanskeligste du kan tegne er nettopp selvportretter:)

Selvportrettene kommer til å variere en del, og målet er ikke få dem til å ligne mest mulig på meg selv. Jeg skal bruke dem til å prøve ut forskjellige medium og stiler, de kommer også til å bli brukt som oppvarming (jeg liker å ha meg en 20-30 minutters oppvarmingstegning når jeg holder på med oppdrag og lignende, for å ha litt variasjon). Jeg kommer til å variere hvor mye tid jeg bruker på hvert enkelt, og jeg kommer også til å varierere mellom å tegne fra bilder og fra speil.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I´ve started a new project - Project Selfportrait. I´ve seen that a lot of people have done it, and I thought I would try it out for myself. One of the reasons is that I look at it as a challenge, since they say that one of the hardest things to draw is a selfportrait.

The selfportraits are going to vary a lot, and the purpose is not to make them look as identical as myself as possible. I´m going to use them to try out different mediums and styles, and I´ll also use them as warm-ups (I like to have a 20-30 minutes warm-up drawing when I´m working on commissions and such, to have some variation). I´ll vary how much time I´ll spend on each one, and I´ll also vary between drawing from pictures and from a mirror. Prosjekt Selvportrett - Nr. 1
Utstyr: Photoshop CS3, Wacom Bamboo Fun tegnebrett
Tid: Ca. 1 time
Referanse: Bilde

------------------------------------------------------------------------

Project Selfportrait - Nr. 1
Tools: Photoshop CS3, Wacom Bamboo Fun tablet
Time: Approx. 1 hour
Reference: Photo


Det ligner ikke helt, og det er noe rart med øynene, men jeg ville ikke bruke mer tid på det. En av tingene jeg også skal prøve å lære meg med disse selvportrettene er å ikke være så pirkete, å gi meg selv om jeg ikke er helt fornøyd. Jeg har en tendens til å være litt perfeksjonist når det kommer til mitt eget arbeid:P

Ha en fortsatt fin helg:))

--------------------------------------------------------------------------------------

It doesn´t look exactly like, and there are something strange with the eyes, but I didn´t want to spend more time on it. One of the things I´ll try to learn with these selfportraits is to not be too picky, to stop even though I´m not fully satisfied. I have a tendency to be a little perfectionist when it comes to my own work:P

Have a great weekend:))

xoxo,
Hege:))

 • HELdesign -
Tegneblogg/Artblog Bømlo
  Glad og kreativ jente, kommer fra Bømlo, men har bodd i Bergen de siste 4,5 årene.

  Driver eget firma (så nei, jeg tegner IKKE gratis), hvor jeg jobber som illustratør, kunstner og designer.

  Er designer for babykolleksjonen ENGLATROLL, som vil bli lansert høsten 2012. Følg med:D

  Utenom alt dette jobber jeg som elevassistent på en ungdomsskole.
  Har også prøvd meg litt på webdesign og har tidligere jobbet som tatovør:)

  Tegning og hekling er mine to største lidenskaper, og fingrene mine klør dersom jeg ikke får brukt dem til å skape ting. Det går sjelden en dag uten at jeg holder på med ett eller annet prosjekt, og jeg har alltid flere prosjekter på gang samtidig. Skulle helst hatt flere timer i døgnet:P

  Håper du hadde ett hyggelig besøk inne på bloggen min, kom gjerne tilbake:) Kontakt: hege@heldesign.com

  xoxo Hege:)

leser denne bloggen nå

Kategorier

Linker


Norske blogger B L O G G L I
S T E N . N E T

bloglovin

Facebook

EtsyEplaArkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Design

Laget av Lisa
hits