Start Website Hekleblogg Crochetblog Videos Facebook Links

Arkiv måned: februar 2010

AKT TEGNINGER - KROKI

28.02.2010 @ 20:47 i Sketches & Scraps 5 kommentarer

Her er ett par kroki-tegninger fra akt-perioden vi hadde første året på skolen:) Du kan tro de få guttene vi hadde i klassen gledet seg til dette,hehe;) Hver av tegningene er tegnet på 3 minutter, og de er tegnet med kullstifter.
Er veldig glad i kroki-tegning, selv om det egentlig er ganske stressende å få mest mulig tegnet på veldig kort tid, for du lærer veldig mye av det:)

Sitter og har siste innspurt på medlemsbladet for 2010 til Diabetesforbundet Bergen.. det skal i trykken til uken, og så blir det sendt ut til alle medlemmene etter at vi har hatt pakkemøte. Er litt gøy å jobbe med grafisk design i motsetning til illustrasjon som jeg pleier å jobbe med.. bra med litt forandring iblant:)

Men sånn egentlig kunne jeg tenkt meg å bare strukket meg ut på sofaen for øyeblikket, for jeg er så mett!!
Fant ut at jeg skulle prøve noe nytt til middag idag, så jeg lagde potet- og purresuppe fra bunnen av, og bakte i tillegg grove rundstykker med fetaostblanding på som vi hadde ved siden av.. var noen oppskrifter jeg fant i en av mine utallige kokebøker, (kokebøker og tegnebøker er to av mine svakheter, jeg får aldri nok av dem:P). Det smakte faktisk utrolig godt, og både jeg og min kjære sønn og samboer spiste til vi holdt på å sprekke:) Men jeg angrer litt på den siste porsjonen nå, for det gjør jaggu ikke godt å være så mett som jeg er nå:-s

3 av kroki-tegningene...

Ha en fin søndagskveld:)

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min

GAMMELT VEGGMALERI JEG MALTE PÅ AMFI SENTERET PÅ STORD

28.02.2010 @ 13:29 i Traditional Work 10 kommentarer
Det er utrolig hva du finner når du tar deg litt tid til å se over gamle bilder på den eksterne harddisken din:)

I 2006 skulle en venninne av meg og noen hun gikk i klasse med, åpne en studentbedrift i forbindelse med skolen deres, og de fikk i den anledning lov til å åpne en barneparkeringAmfi senteret på Stord. Venninnen min spurte meg om jeg kunne lage en logo og male den på veggen, og det syntes jeg jo hørtes veldig gøy ut:)  Jeg endte opp med å lage en veldig enkel logo, med store, rene flater og lite skygger, slik at det ikke skulle ta for lang tid å få den klar, ettersom de ikke hadde så god tid på seg før åpningen av barneparkeringen, og maleriet skulle være ganske stort:)

Det var en veldig gøy erfaring, men litt rart å stå og male så "åpent", der det gikk  massevis av mennesker forbi hele tiden.. Det var nemlig ikke noe rom, bare ett lite avlukke, så hadde ingen dør jeg kunne gjemme meg bak,hehe:P
Litt forsinkelser ble det også i maleprosessen ettersom det var svært mange som skulle komme bort og hilse på og kommentere.. men var jo hyggelig da, for var bare positive tilbakemeldinger fra de som kom bort, og barna som gikk forbi elsket det, så da var jo målet nådd:)

Studentbedriften er så klart lagt ned nå, venninnen min og de andre sluttet jo på skolen, så det lille avlukket som ble brukt er blitt en del av Nille, så veggen er nå dekket av store hyller med Nille sine varer i:)

Her kan dere se flere bilder av maleprosessen, bilder av hvordan barneparkeringen ble seendes ut når den var ferdig, pluss litt bilder av åpningen:))


Jeg så for meg at jeg kom til å falle av den stigen i løpet av prosessen, men det gikk heldigvis bra,hehe:PFinished:) Ble litt skeiv den ovalen rundt, men det fikk bare stå til:)Until next time..

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min

VEGGMALERI PÅ BARNEROM - OLE BRUMM:)

27.02.2010 @ 13:00 i Traditional Work 17 kommentarer
Her er bildene jeg fant av rommet til Benjamin i huset vårt på Bømlo, etter at jeg malte Ole Brumm i forskjellige varianter på veggene hans:) Dette var i 2004, så han var bare 3 år.. er rart å se på bildene nå, han var jo så liten jo,hehe:P

Jeg skal snart til å male Ninja Turtles på rommet hans her i Bergen..
skal legge ut bilder av det når jeg kommer så langt:)


Den ene veggen...Skapdøren hans..Hvis noen reagerer på "jentelampen" så hadde han altså den pga jeg fikk den hos min
kjære pappa når jeg var liten.. jeg har en trang til å ta vare på alt som minner meg om ham <3 
Benjamin syntes det var veldig stas å stå inntil denne for å se hvor høy han var:)Jeg var nettopp ferdig å male, så gardinene hadde ikke kommet på plass enda:-PSengen kjøpte jeg på loppemarked for 200 kroner.. den var opprinnelig
i en gyselig spygrønn farge:-s
Se så liten han var:))) <3Ønsker alle en kjempefin lørdag:))

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min

FANT BILDER AV ETT GAMMELT VEGGMALERI AV "DIDDL"

26.02.2010 @ 20:08 i Traditional Work 12 kommentarer
Jeg var og kikket gjennom noen gamle bilder inne på den eksterne harddisken min, og der kom jeg over disse bildene av Diddl som jeg malte på veggen inne i den innebygde sengen til ett av mine mange og kjære søskenbarn, Ida:)) Det ble malt i 2002, så er noen år siden nå:) Husker jeg fikk innmari vondt i nakken etter en stund,hehe:P

Fant også bilder av rommet til Benjamin som han hadde i huset vårt på Bømlo, der jeg malte Ole Brumm på veggene hans, og bilder av veggmaleriet jeg malte inne på barneparkeringen på Amfi Senteret på Stord.. skal legge dem ut i løpet av helgen:)

Koselig seng ikke sant?? Hadde alltid lyst på en sånn:PHa en kjempefin fredagskveld alle sammen:)
Flere bilder kommer i morgen:)

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min

En ekstra skisse før jeg tar kveld...

25.02.2010 @ 23:13 i Sketches & Scraps 4 kommentarer

...siden jeg allikevel var inne på bloggen for å fikse litt på utseendet:)
Tusen takk til FotoKnotto som hjalp meg med å finne ut hvordan jeg skulle få flere innlegg nedover siden min:))

Enda en tegning som aldri kom lengre enn til skissestadiet.. har mange av dem:)Ha en fortsatt kjempefin kveld:))

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min

Noen som vet hvordan jeg kan vise flere innlegg på bloggen min???

25.02.2010 @ 22:37 i Bloggdesign 7 kommentarer
Det vises 10 innlegg på bloggen min, resten havner i arkivet.. men jeg har vært inne på andre sine blogger, og de har mye mer enn 10 innlegg nedover sidene sine, og det har jeg også lyst på!!!:)

Er det noen som vet hvor vi regulerer antall innlegg som vises??
Hadde satt veldig pris på om noen kunne hjelpe meg:))

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min

Og her er bildet av den ferdige skolegenseren:)

25.02.2010 @ 22:15 i Digital Work 2 kommentarer

Var ikke bare bare å få Benjamin til å stå modell, han ville helst gjøre på andre ting, men fikk ham med på det til slutt:)

Slik ser altså den ferdige skolegenseren ut.. det er ett par stykker på skolen hans her i Bergen som har spurt ham hvorfor han har Jondalen Skole genser, og da svarer han alltid så stolt "fordi mamma har tegnet den vel!!!":))

Skjønningen min:)) <3

Han ville egentlig ikke være med på å ta bilder, men gliste som bare det når
vi satte i gang, så var nå visst litt gøy allikevel,hehe:PUntil next time..

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min


Jondalen Skole - skolegenser

25.02.2010 @ 09:08 i Digital Work 6 kommentarer

Heidi Marie, dattera til søskenbarnet mitt, går på Jondalen Skole utenfor Kongsberg, og hun ringte meg for halvannet år siden og spurte om jeg kunne tegne en tegning for henne.. de skulle nemlig ha nye skolegensere på skolen hennes, og elevene kunne bidra med forslag som det så skulle stemmes over.. hun ville ha en ørn med på bildet, fordi det er 2 ørner som holder til i Jondalen, og ellers kunne jeg gjøre som jeg ville.

Ble masse drama pga denne tegningen, ettersom noen jenter i klassen til Heidi gikk til læreren og sa at den kunne ikke være med i trekningen, fordi det var en tegning Heidi hadde funnet på internett av en kjent kunstner, de hadde nemlig sett den der sa de, så derfor ble tegningen først tatt ut av trekningen pga at det da ble oppfattet som juks.. dette var jo bare ren og skjær løgn fra disse jentene, de ble tydeligvis redde for at den skulle slå deres bidrag til trekningen.. så jeg måtte sende mail til rektor på skolen og bekrefte at det var jeg som hadde tegnet den for Heidi.. så den ble med i trekningen igjen, og den vant:D

Jeg fikk tilogmed ett hyggelig brev fra elevrådet på skolen ett par måneder etterpå der de takket for den flotte tegningen, og at den hadde vunnet med mesteparten av stemmene:))))

Er litt gøy å tenke på at 50-60 elever går rundt med en genser med min tegning på:D Søskenbarnet mitt, Marianne,  kjøpte en ekstra og sendte til sønnen min, og han går her i Bergen og sprader rundt på skolen sin med Jondalen Skole på magen,hehe:P

Jeg kan ta ett bilde av ham i genseren når han kommer hjem fra skolen idag, så skal jeg poste det senere, så får dere se hvordan genseren ser ut:))


Tegningen begynner å ta form...
Her har jeg tilslutt satt alt sammen.. når jeg skal sette sammen flere elementer  fra flere
forskjellige ark liker jeg å tegne på matpapir...
Litt rentegning før fargelegging...Og slik ble resultatet:) Årstallet ble tatt bort, slik at de kunne bruke motivet flere ganger:)

Som sagt så legger jeg ut bilde av hvordan genseren ser ut senere idag:)

Ha en kjempefin dag alle sammen:))

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min

Dagens skisse:)

24.02.2010 @ 23:45 i Traditional Work 2 kommentarer

Blir vel egentlig nattens skisse, men det får heller stå til:)

Vi hadde en oppgave på skolen der vi skulle ta ett eventyr og omgjøre det litt.. jeg valgte "Hjemmusa og Fjellmusa" og gjorde det om til "Byalven og Skogsalven".

Dette er skissen til det som til slutt ble alvebyen der byalven bodde.. det ferdige resultatet hadde mange hus og lys og forskjellig i treet, jeg hadde det veldig gøy med å lage min egen lille alveverden:))Begynner å gå tom for skisser igjen, må visst fremskynde dette møtet med scanneren:)

Ha en fin kveld/natt:))

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min

Brødkniv + pekefinger = dårlig kombinasjon:P

23.02.2010 @ 20:18 i WIP - Work In Progress 3 kommentarer

Det fant jeg ut da jeg skulle skjære ett litt for hardt rundstykke idag morges:P ..kniven glapp, og dessverre stod pekefingeren min i veien, så istedenfor å skjære rundstykket skjærte den seg heller ett stykke inn i fingeren min:-s

Og såklart skulle vi være tomme for plaster.. så jeg lagde ett provisorisk plaster av noen gassbind-biter, men som vi alle vet så blør fingrene utrolig mye når de først setter i gang, så det ble jo fort gjennomtrukket, og da jeg stod og betalte plasteret i kassen på butikken fikk jeg spørsmål fra kassadamen, som hadde ett veldig bekymret uttrykk, om det gikk bra med meg.. måtte nesten le litt, for så gjennomtrukket og knallrødt det "plasteret" mitt var, så det nesten ut som om jeg hadde skjært av meg halve fingeren,hehe:P Men det heldigvis mye verre ut enn det var:D

Jeg og scanneren har enda ikke fått avtalt ett nytt møte, men skal nok klare å få det til en dag i uka:P ..Så for å få postet ett innlegg idag også (jeg er sååå stolt over meg selv for at jeg faktisk har klart å holde minimum-en-tegning-til-dagen-regelen min helt siden jeg startet bloggen:D), så får det bli noen skisser fra en skoleoppgave vi hadde..

Vi skulle lage en tegning ut i fra en julefortelling, og denne er tegnet med pastell.. endte opp med å bli ett skikkelig lappeteppe, ettersom jeg tegnet hesten for seg, og ble ikke fornøyd med jenten, så tegnet henne på nytt på ett annet ark, og så tegnet jeg jakken på enda ett, og så hansken.. så det endelige resultatet er flere forskjellige pastell-tegninger satt sammen til ett bilde i Photoshop... streeeess!!!:P

Og ettersom oppgaven var rett før jul, satte jeg etter innleveringen på litt tekst, og så ga jeg det bort som julekort til slekt og venner:)) Noen av dem ble så glade for det at det fortsatt henger på kjøleskapet deres, over ett år etter at de fikk det.. veldig gøy synes jeg:D

Begynnelsen på hesten.. jenta fortsatte jeg å jobbe med på ett annet ark..


Her er litt av jenta.. hun var så stor at jeg måtte scanne henne inn i flere deler...


Her har jeg så smått begynt å lappe alt sammen...


Og her er det endelige resultatet:)


Nok for idag.. stikk gjerne innom i morgen også og se hva som blir lagt ut da:))
Ha en kjempefin kveld:D

xoxo,
Hege:)

Hjemmesiden min

Dagens tegning + litt klaging på snø:P

22.02.2010 @ 19:23 i Traditional Work 8 kommentarer

Jeg er så forb**** lei av SNØ!!! >:-( ..skulle på butikken idag og brukte en halvtime bare på å få bilen ut av innkjørselen.. for ikke bare var bilen nedsnødd, så måtte grave den frem, men jeg måtte i tillegg finne frem spaden og måke innkjørselen, ettersom bilen ikke kom seg mer enn en meter bakover før den satte seg fast... grrrrrr!!!!!>:-( Så den som kom på butikken med søkk våt bukse fra knærne og ned var meg...

Misforstå meg rett, jeg synes det er kjempefint og koselig med snø, og var kjempehappy for hvit jul:D ..men altså, jeg bor på Vestlandet, og her er vi vant med at snøen ligger i 3 dager.. og nå har den ligget i 3 måneder:-o ..og det ser ikke ut som om den har tenkt seg noen vei på en stund.. skal aldri mer klage på at vi aldri har skikkelig vinter på denne kanten av landet.. nok får være nok!!!:P

Men sånn egentlig er det vel ikke selve snøen jeg er lei av.. det er snø i kombinasjon med primadonna-bilen min jeg hater.. er lei av å skrape rutene, for det fryser like mye på innsiden som på utsiden:-s ..og er lei av all doggingen, ser jo knapt noe som helst til tider.. og den liker heller ikke når det er for kaldt, da må det ett par forsøk til før den i det hele tatt gidder å starte... så kanskje jeg burde sette pris på snøen når den først er her, og heller skaffe meg en ny bil??:P

Her er enda en tegning jeg fant når jeg ryddet i mailene mine.. ble scannet inn på skolen denne også.. kan ikke si meg så fornøyd med den, men i manko på flere tegninger, ettersom jeg ikke har klart å arrangert ett nytt møte med scanneren, får den heller duge, slik at jeg får postet ett innlegg idag også:) 

Er det flere enn meg som begynner å bli litt lei av snø og vinter???

Ha en fin kveld:))

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min

Dagens tegning

22.02.2010 @ 00:46 i Traditional Work 11 kommentarer

Har ikke fått scannet inn flere tegninger enda, hatt så mye å gjøre idag, så får legge ved en tegning jeg fant av månen av alle ting:P Jeg scannet den inn på skolen, og sendte den til meg selv på mail, det var der jeg fant den idag, når jeg skulle gjøre ett forsøk på å rydde opp i innboksen min.. ga meg etter en liten stund, den oppryddingen er ett prosjekt som kommer til å ta laaaaang tid:-s

Har vært veldig produktiv idag.. har nesten sydd ferdig gardinene til stuen, og i tillegg har jeg lagd meg en "wall-organizer" til å ha på veggen ved sengen.. jeg har ikke nattbord, ettersom jeg sover innerst mot veggen, og har irritert meg grønn over at jeg aldri har noen plass å legge boken og mobilen min.. så derfor tok denne organizeren form:)

Skulle nok kanskje laget meg en blogg der jeg kan legge ut bilder av den type ting også.. og av alle klærne jeg lager.. hmmm.. vi får se... :)

The Moon... jeg må seriøst sette meg ned med den scanneren igjen... :-P
Godnatt:)

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min
Work in Progress - Warrior Princess

20.02.2010 @ 23:48 i WIP - Work In Progress 6 kommentarer
Yohoo..endelig er bloggen min som den skal være igjen:D Profilbildet og tegningene har kommet seg opp igjen på siden der de hører hjemme:D Problemet var, som Beatrice trodde, den grønne pil-reklamen som lå ett stykke nede på siden.. når jeg fikk den bort kom alt tilbake til det normale igjen:D

Har gått tom for skisser igjen, må ta meg en ny runde med scanneren.. så idag blir det en ny WIP.. er litt igjen på den, blant annet armen, bakgrunnen og håret, men den nærmer seg slutten:)) Får legge ut steg-for-steg bilder når den er ferdig, for nå skal jeg krype inn i armkroken til min kjære samboer og se en film:D <3

Tegnet fra scratch i Photoshop.. brukte ett bilde jeg fant på deviantART som referanse:)Håper alle har en kjempefin helg:D

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min

Testing av nye fargeblyanter

19.02.2010 @ 21:39 i Traditional Work 8 kommentarer
Sliter fortsatt med blogg-designet mitt.. men ser ut som om Beatrice kanskje har funnet ut hva som er problemet.. så takk til deg Beatrice, og takk til alle andre som prøvde å hjelpe:)) Da gjenstår det bare å finne ut hvordan jeg skal få fjernet det som ser ut som kan være problemet...

Er det noen som vet hvordan en kan få fjernet en annonse som har kommet opp på bloggen din???

Legger ved dagens tegning.. dette er noe jeg fant inni en tegneblokk, tegnet den for halvannet år siden når jeg fikk nytt sett med fargeblyanter til bursdagen av min kjære samboer:D <3 Måtte jo teste dem ut:D
Hehe, scannet den visst inn litt skeivt.. men,men:))

Kryss fingrene for at jeg får bort den store, stygge, grønne pil-annonsen som mest sannsynlig er problemet med bloggutseendet mitt..

Ønsker alle en fantastisk fin fredagskveld, og en nydelig helg:D

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min
 

Kan noen hjelpe meg?? Jeg skjønner ingenting!!!:-s

18.02.2010 @ 09:31 i Sketches & Scraps 16 kommentarer

I følge andre som har vært innpå bloggen min ser den helt normal ut.. men når jeg går innpå den så er både slideshow, profilbilde - og beskrivelse, alle tegningene jeg hadde lagt nedover siden, arkiv, kategorier, siste innlegg osv, havnet helt nederst på bloggen.. DE SKAL JO VÆRE NEDOVER PÅ HØYRE SIDE AV INNLEGGENE, IKKE UNDER INNLEGGENE!!!>:(
Jeg har prøvd å fikse på malene, men de så jo ut akkurat som før jo... :-s

Ligger alt som det skal på høyre side når du går innpå bloggen min, eller ligger det helt nederst slik som når jeg går innpå?? Greit å vite før jeg går skikkelig løs på designet mitt her...

Vet ikke om jeg får tid til å poste flere innlegg idag, så jeg får legge ved dagens skisse her..
Dette er en blyanttegning jeg aldri kommer til å gjøre ferdig, var bare noe jeg tegnet på en gang jeg kjedet meg..
Håper noen kan hjelpe meg med bloggdesign-problemet mitt.. hadde satt veldig pris på det!!!:))

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min

WTF?? Hva i alle dager har skjedd med bloggen min?? :-o

17.02.2010 @ 18:54 i Bloggdesign 6 kommentarer
Plutselig er profilbildet og "litt om meg"-seksjonen som pleier å være oppe til høyre havnet helt under alle innleggene....?? Og alle bildene jeg hadde ned langs siden har havnet under det igjen...
Hvordan i alle dager har dette skjedd da?? Alt var jo helt i orden igår.. ?? :-o

Noen flere som har hatt lignende problemer eller??:-/

Dagens skisse - Witchblade

17.02.2010 @ 18:10 i Sketches & Scraps 14 kommentarer

Her er dagens skisse, jeg er stor fan av Michael Turner`s arbeid!!:)) Verden mistet en fantastisk kunstner da han døde:(

Tegnet med blyant, og litt fargeblyanter..xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min

Dagens skisse:)

16.02.2010 @ 14:13 i Traditional Work 2 kommentarer

Her er dagens skisse.. må si jeg er litt stolt over meg selv siden jeg faktisk (ihvertfall foreløpig:P), har klart å holde minimum-en-tegning-til-dagen-regelen min:D

Dette er noen tattoo-skisser jeg fant i en perm.. tegnet med blyant, tusjpenn og fargeblyanter.. Jeg ser nå at da jeg scannet inn tegningen så ble det mørkeste feltet på den røde rosen litt merkelig, det er ikke slik på originalen.. men så kan jeg ikke akkurat skryte på meg at jeg har den beste scanneren heller:P Burde så absolutt ha investert i en litt bedre...

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min

Dagens skisse #2

15.02.2010 @ 16:15 i Sketches & Scraps 10 kommentarer

Siden jeg nå allikevel sitter med pc-en på fanget og jobber med medlemsbladet til Diabetesforbundet Bergen, fant jeg ut at jeg kunne poste en til skisse.. har jo fått scannet inn ett par stykker nå, så da er det jo fort gjort:))

Dette er en tegning jeg begynte på for halvannet år siden eller noe sånt.. burde vel gjøre den ferdig snart, men husker ikke helt hvor jeg har referansebildet for øyeblikket, så den får vente til det dukker opp igjen:)

xoxo,
Hege:)

Hjemmesiden min

Dagens skisse:)

15.02.2010 @ 12:27 i Sketches & Scraps 11 kommentarer

Så var helgen over, og en ny uke i gang:)

Jeg har det litt travelt idag, holder på å sette sammen medlemsbladet til Diabetesforbundet Bergen, som skal ut til alle medlemmene om ikke så lenge.. Egentlig skulle jeg tegne noe til forsiden, men ettersom Diabetesforbundet har fått ny logo og ny design, skal jeg heller integrere de nye mellitussene og mellitassene som de heter, inn på forsiden.. Og i tillegg skal jeg da også sette sammen resten av bladet.. er en non-profitt jobb, men fin å sette på cv-en uansett:))

Her er dagens skisse, en enkel og rask blyanttegning jeg fant i ene skisseboken min:)
Ha en fin dag:D

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min

5-minutters oppvarmingsskisse:)

14.02.2010 @ 23:06 i Sketches & Scraps 0 kommentarer

Da var vi tilbake i Bergen etter en koselig helg på Bømlo:)) Ganske så slitne, har blitt svært lite søvn i helgen, så var deilig å komme inn i stua hjemme og synke ned i sofaen:)) Skal straks krype inn i armkroken til min kjære og se en film og nyte resten av valentins/mors/fastelavensdagen, men måtte bare først rett innom her og poste dagens innlegg:)

Her er enda en oppvarmingsskisse.. ofte når jeg setter meg ned for å tegne så drar jeg først frem en eller annen bok eller ett bilde eller hva som helst, og så lager jeg en 5-minutters oppvarmingsskisse.. denne ble vel tegnet etter noe jeg fant i en av de utallige tegnebøkene mine (jeg har helt dilla på den typen bøker, samboeren min bare ler av meg hver gang jeg kommer hjem med en ny, får liksom aldri nok av dem:P)
Fikk forresten en telefon idag fra en som hadde sett tegningene mine på facebook, så endte opp med at jeg fikk ett jobboppdrag.. veldig gøy:D

Ha en fortsatt fin søndagskveld:))

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min

Skisse til minne tatovering..

13.02.2010 @ 20:29 i Sketches & Scraps 4 kommentarer

Endelig fikk jeg lastet opp bildet:) Akkurat i tide, for er på vei ut dørene nå:)

Den 8 juni i fjor mistet jeg min kjære tante Tone:'-( <3 Det skjedde brått og uten forvarsel, og det er mange som sitter igjen med dyp sorg. Hun var søsteren til pappa, og den nærmeste jeg hadde igjen etter ham, så det gjorde det også ekstra tungt å miste henne.. hun var den jeg alltid kunne sitte og prate med ham om, og hun var like mye en venninne som en tante for meg:(  Da vi mistet pappa tok hun liksom meg og broren min seg til seg, og var nesten som en reservemamma for oss også.. Jeg tenker på dem begge to hver dag, og savnet kommer aldri, aldri til å gå bort:'-(

Hun etterlot seg to flotte barn, Mia og Anders. <3 Denne skissen er til en minne tatovering jeg skal tatovere på armen til Anders.. den er ikke mye å skryte av for øyeblikket, er helt i startfasen, har såvidt begynt å skisse litt ut i fra hva han har sagt han vil ha, og skal vise ham den nå i helgen slik at vi kan gå gjennom hva han liker og ikke liker før jeg fortsetter på den.. 

R.I.P kjære pappa og kjære tante Tone:'-( <3 Jeg er kjempeglad i dere!!! MISS YOU everyday!!!:'-( <3

Over til noe annet.. jeg kan jo ikke være trist idag!! Det er nemlig min kjære samboer sin bursdag:D
Gratulerer så mye med dagen min elskede!!!:D Du er det beste som har hendt meg, og jeg elsker deg høyere enn ord kan beskrive:-* Er så takknemlig for at du er min, takk for at du gjør meg så lykkelig!!! <3

Jøss for ett sentimentalt innlegg:P
Nå får jeg legge til denne skissen og komme meg avgårde, slik at vi kan gå ut og feire bursdagen hans:D


Ha en kjempefin lørdagskveld alle sammen:D

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min

Får jo ikke lastet opp noen bilder jo:-s

13.02.2010 @ 17:38 i Bloggdesign 0 kommentarer

Fikk ikke tid til å legge ut noe mer i går, det går i ett hver gang jeg er på hjemtraktene, så dataen har jeg ikke fått pakket opp før nå:P ..har egentlig ikke tid til å blogge idag heller, men har bestemt meg for at jeg skal klare å poste ett innlegg til dagen.. jeg skal ihvertfall prøve:P

Men når jeg nå setter meg ned her for å poste ett innlegg så får jeg jo ikke lastet opp noen bilder jo!!!:-o Så ufattelig irriterende:-s Er det flere som har det samme problemet??:-s ..Jeg får prøve igjen om en times tid:)

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min

Stikkord: bilder

Oppdatering av utseendet på bloggen min:)

12.02.2010 @ 14:23 i Sketches & Scraps 25 kommentarer

Jeg har oppdatert bloggen min litt, slik at jeg har fått bilder av noen av tegningene og illustrasjonene jeg har laget nedover langs siden.. Tusen takk til Camilla som gav meg koden slik at jeg kunne gjøre det:D (bloggen hennes finner du her).

Nå skal jeg pakke litt før vi skal reise til Bømlo for helgen, må jo hjem til mamma en tur siden det er morsdag på søndag:D Og har faktisk scannet inn ett par skisser idag også:D Er litt stolt av meg selv:P ..jeg måtte bare ta meg selv i nakken fant jeg ut, slik at jeg forhåpentligvis får postet noe i helga også, slik at minimum-ett-innlegg-til-dagen-regelen min ikke ryker:))

Legger ved en 5-minutters oppvarmingsskisse jeg tegnet i går:) De fleste oppvarmingsskissene blir det aldri gjort mer med, men er mulig jeg kommer til å jobbe videre med denne.. vi får se:)
Mamma har endelig fått seg trådløst internett, så dersom jeg får tid senere skal jeg legge ut enda en skisse:)

God helg:))

xoxo,
Hege:)

Hjemmesiden min

Dekorering av russebil:)

11.02.2010 @ 22:11 i Traditional Work 2 kommentarer

Jaaahhh... så har det seg slik at scanneren og jeg fortsatt ikke har fått dette møtet vårt til å klaffe:P
Så idag blir det bilder av en workshop vi hadde på skolen for Trygg Trafikk rett før russeslippet i Bergen i fjor:)

Vi var 2 grupper, og vi fikk hvert vårt bilvrak som vi kunne dekorere som vi ville, men der budskapet skulle være at alkohol og kjøring ikke hører sammen!!!! Viktig å understreke!!!!!!

Jeg og gruppen min bestemte oss for å dekorere bilen vi fikk utdelt som en russebil, for så å "kræsje" den etterpå, slik at det så ut som om den hadde vært utsatt for en ulykke.. Bilen var helt hel da vi begynte å male på den, og etter at vi var ferdige hadde de en slik svær grabb/kule som de dengte løs på bilen.. vi fikk dirigere hvor vi ville kulen skulle treffe, og vi var alle helt i ekstase.. det var kanongøy:D Tror vi reddet dagen til karene på den bilopphoggingen, er nok ikke hver dag 3 jenter står og hyler av glede hver gang grabben treffer en bil,hehehe:P 

Etter at den ble "kræsjet", ble den fraktet til Grieghallen, hvor den ble plassert foran inngangen.. baki bilen lagde vi til ett "minnested" med blomster, bamser, dikt og en ramme med teksten; "Ikke la dette bli deg" inni, og fremme i bilen knuste vi ett par vinflasker og strødde utover noen tomme øl- og ciderbokser, for å virkelig understreke at det var alkohol som var grunnen til "dødsulykken"..

Jeg har bare tatt med bildene av det jeg dekorerte, som var den ene siden (bortsett fra førerdøren) og panseret:)

Veldig artig workshop:D:D

Her er collagen jeg satte sammen for å vise workshopen i mappen min:

Som dere ser var bilen hel og fin når vi begynte på den...


..men den var ikke like hel og fin etter at vi hadde fått det som vi ville med den...


Og her er ett par close-ups:

Og så måtte jeg jo bare ha med ett bilde av "Knuseren" :D


Og her er gruppen min:))  I MISS YOU GIRLS!!! <3

Puuuhhh.. så klarte jeg å legge ut noe idag også:D
Ha en kjempefin kveld alle sammen:))

xoxo,
Hege:)

Hjemmesiden min

Tegneserie - skoleoppgave

10.02.2010 @ 22:03 i Traditional Work 9 kommentarer

Dette var en skoleoppgave vi hadde, der vi skulle finne oss en korthistorie, og så lage en tegneserie ut i fra den..
Jeg valgte en korthistorie jeg fant på internett ,  "Wait for the brick"..

Tegneserien er egentlig på 5 sider, men vi trengte bare å gjøre ferdig 3..

Side 1-3 (av 5)  - siste steg på skissene før inking:

1)2)3)Side 1-3, ferdig inket)Har ikke fått tegnet de siste to dagene, men håper jeg skal få lagt ut noen nye skisser snart:) Og så gleder jeg meg til jeg kan sette meg ned og fortsette på "Visit by the toothfairy" :D

Ett par av tegningenen mine har forresten blitt vist på en annen sin blogg idag:D
Bloggen`s eier heter Kristin, og dere kan lese bloggen hennes her:) Tusen takk for "markedsføringen" :D

Ha en fin kveld:))

xoxo,
Hege:)

Hjemmesiden min

WIP - Pumpkin Slayer - Halloween 2009

09.02.2010 @ 22:17 i WIP - Work In Progress 6 kommentarer
Har fortsatt ikke fått scannet inn noen skisser, hatt så mye annet å gjøre idag, så derfor legger jeg ut enda en work in progress som jeg har liggende på pc-en, slik at jeg ikke bryter minimum-en-post-til-dagen-regelen jeg prøver desperat å holde:P

Dette var en tegning jeg lagde til Halloween i fjor, basert på en rask skisse jeg lagde en kveld.. 
Tegnet i Photoshop, først i gråtoner, og så la jeg farger oppå det igjen.. Det var meningen at jeg skulle få lagt mer arbeid i den enn jeg fikk tid til, men så sydde jeg meg kostyme til Halloween i tillegg, og det tok mesteparten av tiden, så fargeleggingen lider av hastverk , måtte jo nesten få den ferdig til Halloween liksom:)

jeg få satt meg ned med den scanneren og noen skisser snart.. har sagt det i noen dager nå.. meeeen... ting tar tid!!!:PDet ferdige resultatet:

                         


Ha en fin kveld alle sammen:D

xoxo,
Hege:)

Hjemmesiden min


 

Skisse - "Visit by the tooth fairy"

08.02.2010 @ 20:59 i WIP - Work In Progress 13 kommentarer

Noe jeg begynte å tegne på idag.. endelig en ny skisse å legge ut:D

Tegnet fra scratch i Photoshop.. har fortsatt en god del arbeid igjen på den, men har fått en god start:))

xoxo,
Hege:)

Hjemmesiden min

Concept art

07.02.2010 @ 18:57 i Sketches & Scraps 6 kommentarer

Dette var en av skissene jeg lagde til en skoleoppgave vi hadde, der vi skulle lage concept art til ett manus.
Dette er sovealkoven til en av hovedpersonene:)

I morgen den dag er jeg bare nødt til å finne frem scanneren, for nå begynner jeg å gå tom for skisser på pc-en min:-s Hadde nemlig ikke tenkt å legge ut denne, men jeg har bestemt meg for å prøve ihvertfall å legge ut noe hver dag, så da får denne bare stå til:))

Putene med leopardmønster tok evigheter å tegne:-s ..og tror faktisk dette var aller første gang jeg tegnet en tegning helt fra scratch i Photoshop:)
xoxo,
Hege:)

Hjemmesiden min

Jøss!!! Jeg har fått blogg-anbefaling:D

Etter bare noen få dager som blogger har jeg allerede fått en blogg-anbefaling.. så utrolig gøy:D

Tusen takk til Mari ( besøk bloggen hennes her) som var så kjempesnill å anbefale meg:)))

Legger ved en WIP (work in progress) av en blomst jeg lagde i julegave til mormor.. Det ferdige resultatet satte jeg sammen med ett fint dikt jeg fant.. hun ble kjempeglad, men har sikkert glemt at hun har fått det nå,hehe.. hukommelsen hennes er ikke som den en gang var..

Tegnet fra scratch i Photoshop ..Scroll nedover for å se alle bildene:)Det ferdige resultatet, men uten diktet:)
Vil samtidig si gratulerer med dagen tante Tone <3
Du er sårt savnet og jeg kommer aldri til å glemme deg!! R.I.P:'-( Kjempeglad i deg!!!


xoxo,
Hege:)

www.heldesign.com
Sketchdump..

06.02.2010 @ 13:16 i Sketches & Scraps 6 kommentarer

Fant ett par skisser.. Den til venstre har jeg tenkt å ta inn i Photoshop og jobbe videre med (en vakker dag)..  de andre er bare doodles som ble til mens jeg så på tv en kveld:)
xoxo,
Hege:)

www.heldesign.com

The sexy tigress (WIP)

06.02.2010 @ 01:11 i WIP - Work In Progress 2 kommentarer
Her er en work in progress som ble basert utifra en dårlig skisse som tok form ved kjøkkenbordet til mamma for ett par år siden.. Har endel arbeid igjen på henne, deriblant alle tigerstripene, men sånn ser hun ihvertfall ut så langt:)
Skissen er laget i blyant, og har så jobbet videre på henne i Photoshop:)

Scroll nedover for å se alle steg for steg bildene:)


Utgangspunktet:
                                    
                  Og så langt har hun kommet til nå:
Godnatt alle sammen:)

xoxo,
Hege:)

www.heldesign.com
                                 
 
 

Idèer til tatoveringen min..

05.02.2010 @ 19:12 i Traditional Work 4 kommentarer
Jeg har planer om å ta en tatovering som blant annet skal inneholde ett par blomster, så har så smått begynt å tegne litt for å prøve å finne ut hvilke blomster jeg vil ha.. om jeg kommer til å bruke noen av disse vet jeg ikke, og har heller ikke bestemt meg for hvordan hele tatoveringen skal se ut.. det får tiden vise:)

Her er ihvertfall ett par av blomstene jeg vurderer å bruke:)
xoxo,
Hege:)

www.heldesign.com

Selvportrett som skulle matche en viss tegneseriestil..

05.02.2010 @ 14:08 i Sketches & Scraps 4 kommentarer

Dette var ett mini sideprosjekt vi hadde på skolen.. Læreren vår hadde med seg flere tegneseriebøker i forskjellige stiler, der vi skulle velge ut en vi likte.. jeg var borte fra skolen akkurat den dagen, og da jeg kom neste dag var det ikke så mange igjen å velge mellom, ettersom de beste såklart var tatt..

Men uansett.. basert på den tegneserieboken vi hadde valgt (jeg husker ikke navnet på den jeg valgte, er det noen som kjenner den igjen??), skulle vi lage ett selvportrett som skulle matche akkurat den stilen, slik at den skulle kunne blende inn i tegneserien...

Jeg brukte bare en 15-minutters tid på denne oppgaven..Jeg hadde ikke mer tid, ettersom jeg hadde brukt altfor mye tid på hovedprosjektet, så denne ble tegnet rett før tidsfristen for innleveringen gikk ut..  Jeg er flink å utsette ting til siste liten:P

Den mannlige karakteren øverst er hovedkarakteren i tegneserien, og den kvinnelige skal da liksom være meg, der jeg prøver å matche hans stil..

Egentlig ganske gøy, tror kanskje jeg skal prøve å gjøre dette igjen, kan lære mye av det:)
xoxo,
Hege:)

www.heldesign.com
Ett av mine første forsøk på digital painting:)

05.02.2010 @ 11:15 i Sketches & Scraps 2 kommentarer

Jeg begynte på dette bildet basert på en tutorial jeg fant på internett (husker ikke helt hvor for øyeblikket), da jeg var helt i startfasen med å lære meg litt i Photoshop.. Ble aldri ferdig, men jeg likte tutorialen veldig godt, så dersom jeg kommer på hvor jeg fant den kommer jeg nok til å prøve den ut en gang til, men kommer garantert til å begynne på nytt... denne kommer nok aldri lengre enn dette,hehe:PHer er en close-up av øyet, det eneste jeg nesten gjorde helt ferdig..
xoxo,
Hege:)

www.heldesign.com

Fant en gammel skisse:)

05.02.2010 @ 10:09 i Sketches & Scraps 2 kommentarer

Kom visst ikke så langt på denne før jeg la den fra meg..stakkars jenta fikk ikke hår en gang,hehe:P
xoxo,
Hege:)

www.heldesign.com

Enda en WIP (work in progress)

04.02.2010 @ 22:41 i WIP - Work In Progress 2 kommentarer
Dette er ett bilde jeg holder på med av Erlend, sønnen til min beste venninne, Gunn Helen:) <3
Er ikke helt fornøyd så langt, så er mulighet for at dette ikke kommer lengre og at jeg begynner helt på nytt.. men det får tiden vise:)

Tegnet i Photoshop:)
Ha en fin kveld:)

xoxo,
Hege:)

www.heldesign.com 

A work in progress (WIP)

03.02.2010 @ 12:28 i WIP - Work In Progress 4 kommentarer
Har ikke orket å finne frem scanner og skissebøker enda, så foreløpig blir det å tømme pc-en for det som ligger her av skisser og annet:)

Dette er ett bilde av mamma og meg, som jeg begynte å tegne på for litt over ett år siden:) (og som jeg ikke har jobbet på siden:-s) Det originale bildet er tatt for en 3 års tid siden, i lillebroren min sin konfirmasjon, og jeg bare elsker det..det viser så godt det nære forholdet vårt:D <3 
Det er tegnet i Photoshop, og planen er å gi det til henne i gave den dagen det blir ferdig.. er ikke godt å si når DET blir men...:P
                                           


Jeg har fortsatt en laaaaang vei å gå med dette prosjektet mitt, men det skal nok bli ferdig tilslutt:))


xoxo,
Hege:)

www.heldesign.com            

Tegning på engelskboken til sønnen min - Sonic X

02.02.2010 @ 21:37 i Traditional Work 6 kommentarer

Har vært innom bloggen min ett par ganger idag, og har allerede fått flere kjempekoselige kommentarer:D ..må innrømme at jeg faktisk synes denne bloggingen er ganske gøy:D

Lette gjennom pc-en min igjen, og fant ett bilde av engelskboken til vesleprinsen min, Benjamin:) (Gullet til mamma) <3 Det er ikke en skisse, og den er ikke uferdig, men den kvalifiserer ikke til å havne på hjemmesiden min, så da tenker jeg at jeg putter den inn her:)

Benjamin elsker når jeg tegner på skolebøkene hans, fordi det er ingen andre i klassen som har "hjemmelagde" bind, så derfor er det visst ganske kult:)

Det er faktisk ganske gøy å tegne på disse bøkene for ham, for det er så avslappende på ett vis:) Jeg må bare finne ett bilde han liker, og så tegner jeg etter det.. Jeg trenger ikke å tenke på fargevalg eller komposisjon eller noe som helst.. det er bare å tegne i vei etter det jeg ser, og i tillegg så blir han alltid kjempeglad når jeg er ferdig, så ikke bare er det avslappende, men også givende:D

Denne gangen var det Sonic X som var valget:)xoxo,
Hege:)

www.heldesign.com

 

 

Ett par flere uferdige tegninger..

02.02.2010 @ 16:41 i Sketches & Scraps 10 kommentarer

Bloggingen er foreløpig så ny og fengende for meg, at her kommer det jaggu enda ett par tegninger.. I`m on a roll:P

Jeg har visst ikke så altfor mye å grave frem på denne pc-en nei, akkurat som jeg trodde.. men fant ett par til.. ganske gamle de også:) I morgen den dag skal jeg se om ikke jeg får funnet frem noen nyere varianter.. akkurat nå tror jeg at jeg har brukt nok tid på blogging for en dag:)

Denne tegnet jeg for noen år siden, da jeg og mitt kjære søskenbarn, Jenny Adina, hadde tegnekveld:)
Jeg vet egentlig ikke hvorfor jeg aldri gjorde den ferdig, vi får se om den blir det en dag:)

Denne er også ganske gammel, tror den ble tegnet rundt 2002.. Jeg tegnet en del tatoveringsmotiver på den tiden, ettersom jeg jobbet som tatovør, men denne ble aldri helt ferdig, så da får den slippe til her inne da tenker jeg:)
Sånn..da har jeg fått lagt ut litt ihvertfall:)
Ha en fin dag:)

xoxo
Hege:)
www.heldesign.com

Headeren min...

02.02.2010 @ 16:25 i Sketches & Scraps 2 kommentarer

Denne er gammel!!! Jeg tegnet den i en park i Boston, USA i 1998, mens jeg satt og hadde altfor god tid før jeg skulle treffe noen venner.. dette ble resultatet, og det ble visst aldri gjort noe mer med den:P

xoxo
Hege:)
www.heldesign.com

Velkommen til min nye blogg / Welcome to my new blog :)

02.02.2010 @ 15:05 i Litt av hvert / Misc 0 kommentarer

Hvorfor en sketchblog??
Vel.. jeg har vært innom mange sketchblogs i det siste, og jeg liker konseptet. Ett sted der du kan tørke støvet av alle skissene og de uferdige tegningene dine, som ellers bare pleier å havne i en skuffe eller i en perm i en hylle..
Så jeg fant ut at jeg skulle lage en selv:) 

Det har dessverre ikke blitt mye tegning på meg de siste månedene:-s Inspirasjonen har uteblitt av forskjellige grunner, men nå vil jeg ha inspirasjonen tilbake!!!!:)) Så jeg håper denne bloggen skal hjelpe meg med det, ettersom jeg føler at når jeg har en slik blogg så må jeg jo legge ut noen bilder iblant også, så det vil forhåpentligvis pushe meg til å tegne og skisse mer regelmessig igjen håper jeg:D

Jeg skal prøve å legge ut bilder regelmessig, både nye skisser og gamle skisser, må bare tørke støvet av dem først:P ..Kommer også til å legge ut uferdige tegninger og andre tegninger som ikke kvalifiserer til å havne på hjemmesiden min:)

Og når inspirasjonen min kommer skikkelig tilbake har jeg planer om å ha "Daily Doodles" der jeg kommer til å poste en ny skisse hver dag. Tror det kan være litt gøy, om det så bare blir 5-minutters skisser:)

Har ikke gjort mye med layouten på bloggen enda.. Jeg hadde ikke mange alternativer å velge mellom når jeg skulle velge header, ettersom jeg har svært få skisser på denne pc-en, det er stort sett bare ferdige arbeid som ligger innpå her, og de hører ikke hjemme på denne bloggen:) Så da endte jeg opp med en gammel uferdig tegning, så får jeg endre på den etterhvert:) Jeg har planer om å lage ny layout på hjemmesiden min -www.heldesign.com - når jeg bare kommer meg så langt, så da tar jeg både hjemmeside og blogg samtidig tenker jeg, litt greit å ha en noenlunde lik design på begge deler:)

Vel, det får holde for mitt første innlegg, så får jeg gå gjennom pc-en og se om jeg ikke finner ett eller annet her, så får jeg ta kampen opp med gamle skissebøker og scanner en annen dag:P

xoxo
Hege:)
www.heldesign.com

 • HELdesign -
Tegneblogg/Artblog Bømlo
  Glad og kreativ jente, kommer fra Bømlo, men har bodd i Bergen de siste 4,5 årene.

  Driver eget firma (så nei, jeg tegner IKKE gratis), hvor jeg jobber som illustratør, kunstner og designer.

  Er designer for babykolleksjonen ENGLATROLL, som vil bli lansert høsten 2012. Følg med:D

  Utenom alt dette jobber jeg som elevassistent på en ungdomsskole.
  Har også prøvd meg litt på webdesign og har tidligere jobbet som tatovør:)

  Tegning og hekling er mine to største lidenskaper, og fingrene mine klør dersom jeg ikke får brukt dem til å skape ting. Det går sjelden en dag uten at jeg holder på med ett eller annet prosjekt, og jeg har alltid flere prosjekter på gang samtidig. Skulle helst hatt flere timer i døgnet:P

  Håper du hadde ett hyggelig besøk inne på bloggen min, kom gjerne tilbake:) Kontakt: hege@heldesign.com

  xoxo Hege:)

leser denne bloggen nå

Kategorier

Linker


Norske blogger B L O G G L I
S T E N . N E T

bloglovin

Facebook

EtsyEplaArkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Design

Laget av Lisa
hits