Start Website Hekleblogg Crochetblog Videos Facebook Links

Kategori: Litt av hvert / Misc

INSTAGRAM - artworkbyhege

02.08.2012 @ 14:51 i Litt av hvert / Misc 0 kommentarer

Har fått meg Instagram, profilnavnet mitt er artworkbyhege. Har du Instagram må du gjerne følge meg der :)

Det kommer oftere oppdateringer der enn her på bloggen, ettersom jeg alltid har telefonen med meg, men skal nøste opp i det jeg har lagt ut og få det inn på bloggen i løpet av dagene :)

Ha en fortsatt flott sommer :D

-----------------------------------

I joined the club and got myself an account on Instagram, my profilename is artworkbyhege. Feel free to follow me if you´re an Instagram´er too :)

It gets updated more frequently than the blog, since I always have my phone with me, but I will put all the stuff I uploaded there on the blog in the nearest future :)

Have a great summer :D

Design - og Redesignlærer

10.06.2012 @ 16:59 i Litt av hvert / Misc 4 kommentarer

Som skrevet tidligere så har jeg mitt eget firma hvor jeg jobber som illustratør, kunstner og designer, og utenom dette jobber jeg som elevassistent på en ungdomsskole her i Bergen.

Til høsten blir det innført valgfag på 8.trinn, og ett av fagene er Design og Redesign, og i går fikk jeg spørsmål om jeg kunne tenke meg stillingen som lærer for dette valgfaget. Og svaret mitt er det vel ingen som tviler på!! :D

Jeg har allerede begynt å planlegge, og gleder meg kjempemasse!! Vet ikke hvem som kommer til å være mest engasjert, læreren eller elevene, hehe:P

Ha en super søndag:D

xoxo,
Hege:))Gratulerer så masse med morsdagen, kjære mamma!!

12.02.2012 @ 13:16 i Litt av hvert / Misc 0 kommentarer

 

I dag er det morsdag, og i den anledning har jeg lyst til å skrive ett innlegg som er dedikert til verdens beste mamma, nemlig ♥ MIN MAMMAMin mamma er den vakreste, tøffeste, snilleste og mest sprudlende mammaen i verden!! Det er det nok sikkert mange som synes om sine mødre også, men for meg er akkurat min mamma dette for meg:)

Hun har alltid vært der for meg, i tykt og tynt. Uansett hva det er så vet jeg at jeg kan gå til henne med det. Hun er like mye en venninne som en mor, og jeg kan prate med henne om absolutt alt!

Er det spesielt en ting hun har lært meg, så er det at vi jenter kan klare det meste selv!! Den innstillingen har jeg tatt med meg videre, så jeg skifter dekk, legger gulv, mekker bil (bilmekkingen er under veiledning såklart:P) og andre ting som jenter ofte skygger unna og lar mennene ta seg av. Såklart står hverken jeg eller mamma i veien for at mennene kan gjøre det om de vil, men det hun har lært meg er at vi klarer det fint selv om vi må. Og er det noe jeg ikke kan gjøre selv, så skal jeg ihvertfall være med å hjelpe, slik at jeg kan lære, og kanskje kan klare det selv neste gang:) Nettopp denne egenskapen har jeg som sagt mamma å takke for:) 

Hun er full av kjærlighet, og har nok å gi av til alle rundt seg!! Hun er elsket av familie, venner og kolleger. Huset hennes har alltid stått åpent for mine og mine brødres venner, og for flere av dem har hun vært en ekstramamma. Og de har alltid hatt full respekt for henne, for er det nettopp noe mamma gjør så er det å si akkurat det hun mener, her legges det ikke noe i mellom,hehe:))  

Jeg har så uendelig mye å takke henne for, og jeg kommer til å få uendelig mye mer å takke henne for gjennom årene som kommer. Hun er en mor, en venn, en støttespiller og ett forbilde. Jeg håper jeg kan være en like god mor for Benjamin som hun har vært for meg og mine to brødre!!


Da mødre ble til
var tanken ganske klar.
For mødre har noe i seg
som ingen andre har.

De øser av sin omsorg
og deler alt de vet.
De viser deg at livet
er håp og kjærlighet.

Derfor har vi mødre,
og dersom du spør meg;
"Den BESTE MAMMA i verden,
det er nettopp deg" 
Er så uendelig glad i deg, kjære mamma!! Takk for alt du er for meg ♥


Sånn er det bare!! / That´s just how it is!!

24.01.2012 @ 16:50 i Litt av hvert / Misc 2 kommentarer

 

Denne tegningen har sin runde på Facebook for tiden, og jeg måtte bare dele den. Jeg får utrolig mange mailer fra folk som spør om jeg kan tegne gratis for dem. Det er altfor mange som ikke tenker over at kunstnere og illustratører også trenger lønn, akkurat som frisøren, og elektrikeren, og butikkselgeren:)

This drawing is moving around on Facebook right now, and I just had to share it. I receive a surprizingly amount of emails from people asking me to draw for free. Too many people don´t think about the fact that the artists and the illustrators also need to get paid, just like the hairdresser, and the electrician, and the salesclerk at the store:)

Tegningen tilhører pearleden.deviantart.com
The drawing belongs to pearleden.deviantart.com

xoxo,
Hege:))

Still here :)

20.12.2011 @ 17:03 i Litt av hvert / Misc 0 kommentarer

 

Jeg har ikke vært så aktiv på bloggen den siste tiden, for en uke etter åpningen av utstillingen min, så døde en venn av meg:( Og det, i tillegg til at jeg hadde stresset veldig med utstilling og bidrag til Eplas julebok, gjorde at piffen gikk litt ut av meg en stund...

Jeg har masse nytt å legge ut på bloggen, deriblant det ferdige resultatet av rosen, bilder av nytt materiale jeg lagde til utstillingen, og såklart bilder og avisartikkel fra selve utstillingen. Jeg har også bilder av flere heklede ting, en 30-minutters tegning av en drage, som jeg fikk i "hjemmelekse" av en av elevene jeg er assistent for, og ett minneinnlegg om min venn, Jonas, som jeg skrev om ovenfor. Jeg har også over en time med video av prosessen av tegningen av rosen, så den skal jeg også få redigert og lagt ut på YouTube kanalen min etterhvert.

Men alt dette må vente til etter jul, for nå om dagene sitter jeg og lager julepresanger til familien min, og i julen har jeg ikke tenkt å gjøre annet enn å late meg og være med familie og venner mens jeg lader batterier til ett nytt år:)

----------------------------------------------------------------------

I haven´t posted much lately, cause one week after my art exhibition, a friend of mine died:( And that, combined with the fact that I´d been under a lot of stress with the exhibition and my contribution in Epla´s christmas book, kinda stole all of my energy, so I needed to take a step back for a little while....

I have a lot of new material for the blog, for instance the final result of the rose, pictures of new material that I made for the exhibition, and of course pictures and a newspaper article from the exhibition. I also have pictures of several crocheted items that I made, a drawing of a 30-minute dragon, that was a "homework assignment" I got from one of the pupils I´m working as an assistant for, and there will also be a memorial post about my friend, Jonas. After drawing the rose, I also have like an hour of video material, and I´m going to edit that, and eventually post it on my YouTube channel.

But all this has to wait until after Christmas, cause now a days I´m working on Christmas presents for my family, and over the holidays I don´t intend to do anything but being lazy and spending a lot of time with my friends and family, while I´m recharging my batteries.

----------------------------------------------------------------------

Siden jeg hater å skrive innlegg uten bilder, legger jeg ved en rask skisse jeg fant, tror jeg tegnet den rett før sommerferien.

Since I hate writing posts without pictures, I´m adding a quick sketch that I found, I think I drew it just before the summer holidays.

Utstyr: Trykkblyant - HB
Tools: Mechanical pencil - HB
ØNSKER ALLE SAMMEN EN RIKTIG GOD JUL OG ETT GODT NYTTÅR :D

I WISH YOU ALL A MERRY CHRISTMAS AND A HAPPY NEW YEAR :D

xoxo,
Hege:))

JEG SKAL HA KUNST UTSTILLING! / I´M HAVING AN ART EXHIBITION! :D

13.10.2011 @ 19:51 i Litt av hvert / Misc 0 kommentarer

 

På mandag fikk jeg en mail fra en kjempehyggelig dame som eier en kunstkafé/galleri på Bømlo, "Galleri 3.16".

Hun hadde sett arbeidene mine, og lurte på om jeg var interessert i å stille ut noen verk i galleriet hennes når hun i november skal ha nyåpning etter en omfattende renovering.

Klart jeg ville det:D

Er kjempespent, men også litt nervøs, for det blir min første utstilling, og jeg må innrømme det er litt skummelt,hehe:P

De siste årene har jeg hovedsakelig jobbet med illustrasjon, så det er egentlig ikke så mye av arbeidene mine som egner seg på utstilling, så det vil si at over de neste 4 ukene må jeg produsere mye nytt. Så etter at jeg er ferdig med tatoverings-oppdraget jeg holder på med akkurat nå, blir det kun jobbing med utstillingen frem til åpning. Farvel sosialt liv, snakkes om en måned:)

Utstillingen vil henge i hovedsalen fra farsdagshelgen i november og frem til jul, så ta gjerne turen innom om du er på Bømlo. I såfall håper jeg du kommer til å like det du ser:)

------------------------------------------------------------------------------------------------------

On Monday I got an e-mail from a very nice lady who owns an artcafé/gallery on Bømlo, "Galleri 3.16".

She had seen my work, and asked if I wanted to have an exhibition at her gallery when she´s going to re-open it in November after a big renovation.

Of course I wanted to:D

I´m so excited, but also a little nervous, since it´s my first art exhibition, and I have to admit that is a little bit scary, hehe:P

The last few years I have mainly been working with illustrations, so there´s not really much of my recent work that are exhibition material, which means that over the next 4 weeks I have to produce a lot of new stuff. So after I´m done with the tattoo-commission that I´m working on right now, I will only work on the exhibition until the opening. Bye, bye social life, see you in a month:)

The exhibition will be featured in the gallery´s main lounge from Fathers Day weekend in November till Christmas. So feel free to stop by if you by any chance will be at Bømlo. And if so, I hope you´ll like what you see:)

 xoxo,
Hege:))

SÅ MYE FIKK JEG SAMLET INN TIL RØDE KORS.....

20.05.2011 @ 16:38 i Litt av hvert / Misc 2 kommentarer

 

Som flere av dere vet så har jeg nylig hatt en innsamlingsaksjon for å samle inn litt penger til ofrene for tsunamien i Japan. Detaljene kan dere lese om her.

96 stykker meldte seg på, men in the end så var det bare 25 stykker av de 96 påmeldte som faktisk var med å bidra.

Til dere 25 vil jeg si TUSEN TAKK for bidragene, jeg setter kjempestor pris på at dere ville være med og støtte denne saken!!

Jeg har vært i kontakt med to stykker i Røde Kors, deriblant markedssjefen, og har fått bekreftet at pengene vi samlet inn vil bli brukt til nødhjelp og gjenoppbyggingen av Japans utsatte familier. Røde Kors har som mål at 300.000 skal få hjelp av dem til å bygge opp hjemmene og livene sine, så bidraget vårt vil absolutt komme til nytte.

Tilsammen ble det samlet inn 5870 kroner, og etter at print, konvolutter og porto var betalt stod det igjen 5371 kroner. Men jeg ville heller overføre en avrundet sum, så jeg la ut for litt av portopengene, slik at det tilslutt ble overført 5500 kroner til Røde Kors, og det synes jeg at vi skal si oss fornøyde med:D

Kopi av kvitteringen


Her er tegningene som bidragsyterne kjøpte print av:


"Warrior Princess" - Photoshop CS3 og Wacom Bamboo Fun tablet"Christina Aguilera" - Photoshop CS3 og Wacom Bamboo Fun tablet"Tommelise" - Skoleoppgave - PastellSkoleoppgave, eventyr - Blyant, tusjpenn, akvarellmaling, Photoshop CS3


"Lion" - Blyant, tusjpenn

Speedpainting, 33 minutter - Photoshop CS3 og Wacom Bamboo Fun tabletSkoleoppgave, "Klara" - Blyant, Photoshop CS3

"Dahlia" - Photoshop CS3 og Wacom Bamboo Fun tablet"Believe In Hope" - tegnet spesielt for innsamlingsaksjonen - Photoshop CS3 og Wacom Bamboo Fun tablet  


"Tiger" - tegnet i en park i Boston for mange år siden - BlyantFairy sketch - Blyant, tusjpenn, akvarellmaling
Mad Hatter" - Photoshop CS3 og Wacom Bamboo Fun tablet
De to som har bestilt denne må dessverre vente litt på printen sin, for den er ikke helt ferdig enda...

Igjen vil jeg si tusen takk til dere som var med å bidra, aksjonen hadde ikke kunnet blitt gjennomført uten deres hjelp!! :))

Ostekake, sjokolademuffins og oreokuler :)

11.04.2011 @ 20:31 i Litt av hvert / Misc 6 kommentarer

 

Hadde meg en visst en liten bloggpause jeg... det var egentlig ikke meningen, men har ikke vært helt på topp i det siste, og det har resultert i at lite har blitt gjort, både av tegning, blogging og annet... Er fortsatt ikke på topp, men skal prøve å få oppdatert litt oftere enn jeg har fått gjort i det siste:)

Mitt siste innlegg handlet om 10-års dagen til min kjære sønn, Benjamin:)
Så her kommer det noen bilder av kakene jeg serverte i selskapet hans. Jeg har mange bilder fra selve selskapet også, men vil ikke legge dem ut ettersom jeg ikke vet hvordan foreldrene til klassekompisene hans stiller seg til det:)

Menyen bestod av slangepølser (pølser med deig snurret rundt), ostekake, sjokolademuffins med sjokoladebiter og vaniljekrem inni, og oreokuler. Ikke en diabetes-vennlig meny akkurat, men jeg baker ellers alltid diabetes-vennlig, så en gang i året må han også få lov til å spise akkurat det han vil ha, så kjører vi heller på med ekstra insulin denne dagen:)

Forøvrig hadde bursdagsbarnet en super dag, og jeg er helt overrasket over hvor mye disse små karene klarte å stappe i seg av pølser og kaker:-o

Ostekake - Benjamin´s favoritt :)


Sjokolademuffins med sjokoladebiter og vaniljekrem...

 
Oreokuler - var første gangen jeg lagde disse, og de var superenkle og supergode, så kommer garantert til å lage dem igjen :)


Og her er ett bilde av mitt kjære bursdagsbarn ♥ (bildet er ikke fra selskapet)

Har en ny oppdatering av Johnny Depp som Mad Hatter i Alice in Wonderland, skal få lagt den ut snart:)

xoxo,
Hege:))

KJØP EN TEGNING - STØTT OFRENE I JAPAN

15.03.2011 @ 17:40 i Litt av hvert / Misc 8 kommentarer

 

Innsamlingsaksjon for ofrene i Japan


En liten idé tok form i går..

Jeg har veldig lyst til å gjøre noe for de stakkars menneskene i Japan, men har dessverre ikke så mange millioner å bidra med:-s

Men så fant jeg ut at kanskje jeg kan bidra litt allikevel, med mer enn de 200 kronene jeg gav gjennom Røde Kors sin hjelpetelefon, men for å få dette til trenger jeg DERES hjelp:))

Det er nok flere som allerede har gitt penger gjennom hjelpetelefonene som er opprettet, men for deg som ikke har kommet så langt, eller som ikke har tenkt å gjøre det, hva om du fikk noe igjen for pengene?

Idéen min er som følger;

- For 215 kroner får du en print (A4-størrelse), av en hvilken som helst tegning i bildemappene mine, du velger selv hvilken du vil ha.

- 15 kroner går til print og porto, og 200 kroner går til Røde Kors.
(Ønsker du print på fotopapir er det mulig å gi beskjed om dette, men det vil da koste 10 kroner ekstra (altså 225 kroner).

Koster print og porto mer enn 15 kroner pr. tegning så vil jeg legge ut det som mangler. Koster det mindre, vil overskuddet legges sammen med resten av innsamlingspengene. Det vil altså uansett gå minst 200 kroner til Røde Kors pr. print.

Slik gjør du:

- Gå inn på Facebook-siden min, og se gjennom albumene mine. Skriv en kommentar under den tegningen du vil ha print av, slik at jeg er helt sikker på at jeg printer ut rett bilde.

- Send meg deretter navn og adresse. (Dette kan du sende i innboksen, skrive på veggen på Facebook-siden, skrive under tegningen du vil ha, eller sende på mail til; hege@heldesign.com)

- Pengene (215 kroner / eller 225 kroner for dem som vil ha fotopapir) settes inn på konto: 6580.15.36977 (Dette er en egen konto som er opprettet nettopp for dette formålet).

- 31 mars er siste frist, og den 1 april vil jeg ta med meg alt til Kopibutikken i Bergen, og printene vil bli sendt ut.

- Deretter vil alle pengene bli overført til Røde Kors. Jeg vil ta kopi av kvitteringen og legge den ut på eventen slik at alle kan se hvor mye som ble samlet inn:)

--------------------------------------------------------------

På bare noen timer har 27 stykker meldt seg på eventen, det vil si at dersom alle de bidrar, har det allerede blitt samlet inn 5400 kroner :D

VIL DU OGSÅ VÆRE MED Å BIDRA???

Her er linken til eventen på Facebook


Foto: Røde Kors

Innsamlingsaksjon for ofrene i Japan

xoxo,
Hege:))

Utstyr jeg bruker når jeg tegner og maler:)

15.02.2011 @ 14:07 i Litt av hvert / Misc 13 kommentarer


For lenge siden lovte jeg ei som heter Ida, at jeg skulle lage ett innlegg om hvilket utstyr jeg bruker når jeg tegner.  Beklager at det tok så lang tid Ida, jeg håper du fortsatt får nytte av det:)


UTSTYR NÅR JEG TEGNER OG MALER TRADISJONELT.....

Blyanter
Øverst:
Har ett sett med Koh-I-Noor blyanter, men bruker stort sett kun HB og 2B, og når jeg skal ha ekstra mørke felter bruker jeg iblant 4B og 5B. Tegner alltid fra lyst til mørkt.
Midten: "Lykkeblyanten" min ♥ Dette er en trykkblyant, som er en del av ett sett som bestod av trykkblyant og kulepenn, som jeg fikk inngravert i gave til min kjære pappa for mange år siden. Da han til vår store sorg døde, delte jeg og broren min settet, og jeg stakk jo da såklart av med blyanten. Jeg kan vel ikke si at den har bragt meg så mye mer lykke enn andre blyanter, men jeg liker kallenavnet, derav "Lykkeblyanten", og det blir alltid tegnet med ekstra mye kjærlighet når jeg bruker denne:) Bruker stort sett HB og 2B i denne også:)
Nederst: Dette er det blå blyet jeg fortalte om i spørsmålsrunden min. Veldig greit å bruke når jeg skisser, ser mye renere ut når jeg har tegnet over med gråblyant, enn når jeg både skisser og rentegner med kun gråblyant.♥ ♥ ♥ Pappa ♥ ♥ ♥ Det står inngravert "Geir Johan Lygre" på den, men det var vanskelig å vise det tydelig på bildet med det enormt gode mobilkameraet mitt...


Viskelær
Øverst: Min trofaste viskelær-penn:D ♥ Denne kjøpte jeg når jeg og familien min var i Korea for sånn 14-15 år siden, og den har fulgt meg trofast i inn og utland:) Heldigvis er den i en "internasjonal" størrelse, slik at refillene på tegnebutikkene passer i den:) På bildet til venstre kan en fortsatt såvidt skimte noen koreanske tegn:) Den har vel egentlig vært klar til utskiftning i lengre tider, men jeg nekter å bytte den ut før den ikke går ann å bruke lengre:P
Midten: Viskelær-stubb, tror det er en Staedtler, ikke godt å si, blir lite brukt...
Nederst: Batteri-drevet viskelær:) Har ikke brukt det så mye, men funker greit:)


Knettgummi
Kan formes slik du vil ha det, veldig bra å bruke når du skal "plukke" ut hvite felter i tegningene dine.. fant selvfølgelig ikke mitt når jeg skulle ta bilde av det, så lånte ett bilde fra internett..

Foto: http://www.aba-skol.no/templates/product.asp?ProductGuid=1263220&GroupGuid=975


Stubber og Kleenex

Særlig når du tegner portretter kan disse være nyttige, slik at du får fine og jevne overganger. Jeg bruker dem på portrettet av mormor, for å få frem følelsen av den glatte huden hennes, men bortsett fra på portretter bruker jeg dem sjeldent.

Tips: Ikke bruk fingrene når du skal jevne ut overganger, ettersom huden din inneholder olje, og dette kan ødelegge tegningen din...


Fargeblyanter

Jeg bruker dette settet fra Cretacolor, som jeg fikk i bursdagsgave for ett par år siden hos kjæresten min:) ♥ ♥ ♥


Kull og pastellstifter

Fikk også dette settet hos kjæresten min, er veldig greit ettersom det inneholder pastell- og kullstifter i forskjellige varianter:)

Foto:http://www.dickblick.com/brands/cretacolor/

Har også dette settet med pastellfarger, men de smuldrer veldig, så blir lite brukt...

 

Akvarellmaling
Et sett fra Winsor & Newton, også dette har fulgt meg trofast i mange, mange år:)Akrylmaling

Har noen av disse stående fra Daler Rowney, og de er ikke så altfor dyre.. ellers bruker jeg også interiørmaling dersom jeg har noe til overs.. jeg bruker det jeg har:)

Foto: http://www.rexart.com/dr_acrylics_500ml.html

 

Oljemaling
Har gått tom for maling, og husker ikke hvilket merke jeg brukte, er så lenge siden jeg malte med det:-s Skal legge inn mer informasjon når jeg får kjøpt meg ny maling:))


Skissebøker
Her er noen av mine mange skissebøker..

Fra venstre (underst til øverst):
- En stor og tung A4 skissebok jeg kjøpte på Norli. Er vel egentlig ikke en skissebok forsåvidt, men jeg bruker den til det, og den har mange sider, noe jeg synes er veldig greit. Anbefales ikke å drasse med seg i vesken:P
- A5 skissebok fra Daler Rowney, også denne kjøpt på Norli.. har ikke prøvd den enda, kjøpte den på Norli i forrige uke, kostet bare 25 kroner, og jeg trengte en i den størrelsen:)
- En kvadratisk skissebok jeg kjøpte for lenge siden, veldig grei siden det er strikk på den så jeg kan "lukke" den, men liker ikke at det er spiralbok, ettersom sidene lett kan gnisse mot hverandre, noe som igjen ødelegger tegningene.
- Moleskine mini-skissebøker.. liker dem veldig godt, men disse er hakket for små, så skal kjøpe meg en i en større variant med strikk:)

 

UTSTYR NÅR JEG TEGNER OG MALER DIGITALT....

Tegnebrett
Jeg bruker Wacom Bamboo Fun.. kjøpte det når jeg gikk på skolen, derfor valgte jeg en av de rimeligste variantene. Wacom er uansett det beste merket på tegnebrett, og dette har funket veldig greit for meg:)) Kommer til å oppgradere til ett bedre etterhvert, men har ikke hastverk:)

Brettet er i størrelse A6, noe jeg synes er veldig greit, ettersom jeg ikke må bevege armen så mye, og det kostet ca 800 kroner inkludert porto, og det ble kjøpt her.

Foto: http://www.letsgodigital.org/en/16923/wacom-bamboo-fun/Photoshop CS3
ELSK!!! Før jeg begynte på Illustrasjon hadde jeg knapt hørt om Photoshop, men har vært forelsket i det siden:))


Illustrator CS3

Bruker dette når jeg foreksempel skal lage vector illustrasjoner og logoer. Vector vil si at bildet ikke består av pixler, og kan derfor blåses opp i svære størrelser uten at det blir uklart. Bruker også Illustrator iblant når jeg skal rentegne outlines, deretter tar jeg tegningen inn i Photoshop og fargelegger videre der...


Tror jeg har fått med meg det meste nå:))


Og tilslutt må jeg jo bare si at jeg har fått mine første visittkort :D De er ikke så mye å skryte over, men de ble bestilt i all hast, ettersom interessen for arbeidene mine har tatt helt av i det siste, så måtte ha noen kjapt. Skal lage ett bedre senere:) Fikk en gratis t-skjorte med på kjøpet:))

Kjøpt på vistaprint.no


Håper noen fikk nytte av dette innlegget:) Nå skal jeg dulle litt med den febersyke vesleprinsen min:) ♥ ♥ ♥

xoxo,
Hege:))

My Valentine:)

14.02.2011 @ 20:43 i Litt av hvert / Misc 0 kommentarer

 

Ett lite Valentines-kort til min kjære samboer, Andreas ♥ ♥ ♥

Han er den mest fantastiske, beundringsverdige, snille, gode, vidunderlige, nydelige og utrolige personen jeg vet om i hele verden!!!

♥ ♥ ♥ ELSKER DEG ♥ ♥ ♥

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tools: Wacom Bamboo Fun tablet & Photoshop CS3
Dikt: Funnet på www.lovepoemsandquotes.com, credit til Erica
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Din Hege:))

VÆR SÅ SNILL Å STEM PÅ DENNE!!! :)

10.02.2011 @ 19:45 i Litt av hvert / Misc 8 kommentarer


Skolen til sønnen min prøver å vinne penger på klassekassen.no for å få råd til å bygge ett nytt og bedre uteområde på skolen.

Jeg hadde satt KJEMPESTOR pris på om du kunne tatt deg tid til å gå inn på linken for å gi din stemme til Damsgård Skole:))

Trykk på bildet under for å komme til linken...

På forhånd takk:D

xoxo,
Hege:)

IRRITERENDE!!!! :(

30.01.2011 @ 18:52 i Litt av hvert / Misc 2 kommentarer

Grrrrrr.....jeg har så lyst til å knuse denne pc-en min i veggen avogtil!!! Eller egentlig ganske ofte når jeg tenker meg om>:-(

Jeg hadde nemlig skaffet meg Camtasia Studio, ett screen recorder program, som filmer det du gjør på skjermen din.

Planen var å filme mens jeg tegner i Photoshop, slik at folk kan se hvordan jeg jobber. Men NEIDA, min pc klarer nemlig ikke å drive Photoshop og Camtasia på en og samme tid>:-(

Jeg burde jo tenkt meg det, ettersom den ikke klarer å drive Spotify samtidig som Photoshop en gang:-s

Var det noen som sa på tide med en ny pc??? I know!!!:-s Eller en Mac hadde også gjort susen.. Alt annet enn the useless piece of crap jeg har nå!!!

Men sånn ellers har jeg det veldig bra:))

Ha en fin søndagskveld:))

Ble kjempeimponert over sønnen min:D

22.01.2011 @ 16:15 i Litt av hvert / Misc 6 kommentarer

For helt ut av det blå viste han tegnekunnskaper han aldri før har vist at han har hatt, og jeg ble sååå stolt:D ♥

Han er veldig glad i å tegne, til min store glede:D ..og spesielt liker han å tegne sammen med meg:) Og de tegningene han pleier å lage er slik 9-åringers tegninger stort sett er, litt firkantede mennesker her, litt uforståelige skriblerier der, med en dæsj gøyale farger:)

Men så... for noen dager siden satt vi og tegnet sammen, og han fikk så lyst til å se på tegnevideoer på YouTube, så han forsvant inn på rommet sitt, for jeg fikk ikke lov å se hva han skulle lage, det skulle være en overraskelse:)

En stund etterpå kom han inn med blokken sin, og viste meg 3 tegninger han hadde laget, og jeg ble helt målløs:-o Jeg måtte faktisk spørre ham om han hadde tegnet over noe, men neida, han viste meg videoene han hadde sett etter:D

Her er den type tegninger han pleier å lage...
Beklager kvaliteteten på bildene, de er tatt med mobilen:-sOg plutselig slo han til med disse:D


Er han ikke flink vel??:D *Kjempestolt mamma* ♥ ♥ ♥

Og her er "kunstneren" selv, poserende i hatten han fikk av mormoren sin, meget fornøyd med all rosen han fikk:))

xoxo,
Hege:))

Savner deg sånn pappa :'-(

15.09.2010 @ 13:34 i Litt av hvert / Misc 8 kommentarer

I dag er det 9 år siden jeg mistet min kjære pappa, Geir Johan Lygre :'-(

 

Ikke en dag går uten at jeg savner ham og tenker på ham. Det er så mye jeg ville ha sagt, så mye jeg ville ha gjort. It wasn`t supposed to be like this!!:( Hvorfor deg pappa??? :'-(

Takk for alt du var for meg!! Jeg skulle så ønske at du fortsatt var her sammen med oss:'-(

Kjempeglad i deg <3

 

Hege

 

 

Gratulerer med overstått kjære minstelillebror:D

11.06.2010 @ 18:15 i Litt av hvert / Misc 0 kommentarer
23 mai ble min kjære "lille" (som er to hoder høyere enn meg) minstelillebror Anders 18 år:D
 
anders1 Anders

Som seg hør og bør hadde vi ett familieselskap for ham, og jeg fikk som vanlig ordre om å lage ostekake til ham, ettersom det er yndlingskaken hans:) Men jeg måtte ikke tro det holdt med å lage en, jeg måtte lage to, ettersom den ene skulle være til gjestene og den andre skulle være kun til ham!!!:P Så da var det bare å lage to da:)

Gratulerer med overstått Anders:D Kjempeglad i deg:)))

xoxo,
Hege:)
Hjemmesiden min
(den nye versjonen er snart klar)

Inspirasjon!!! Kom tilbake til meg!!!!

10.05.2010 @ 19:02 i Litt av hvert / Misc 4 kommentarer
Etter at mormor døde har jeg falt helt i dass:( Hun var gammel, men hun stod meg så utrolig nær, så å miste henne gjorde så fryktelig vondt:(( ..og i tillegg var det det tredje dødsfallet i nær familie på bare 1 år og 5 måneder!!:'-( ..så kjenner det begynner å bli nok nå:'-( ..klarer ikke å komme tilbake i jobbemodus, og har så mye jeg skulle ha gjort, så har jo ikke tid til dette her:-s

Trenger sårt å få inspirasjon og jobbelyst tilbake:( Men jeg får det ikke TIL!!! :( 


Foto: Google
 

R.I.P. kjære mormor :'-( <3

25.04.2010 @ 16:35 i Litt av hvert / Misc 6 kommentarer
I går ettermiddag, rett over klokken 5, sovnet du stille inn:'-(

Vi var jo egentlig forberedt på det, med den farten det gikk på ned med deg.. men det er så fryktelig tungt allikevel:-( Jeg prøver å si til meg selv at dette var til det beste, du har det bedre nå.. men tårene vil ikke slutte å renne:'-(

Jeg er så glad for at jeg reiste hjem forrige helg for å tilbringe tid med deg.. Jeg klarte bare ikke å vente til bursdagen din som skulle vært den 20 mai, for jeg trengte å si ting til deg, og jeg er så inderlig glad nå for at jeg fulgte magefølelsen om at jeg ikke kunne vente med det besøket.
Jeg fikk sagt det jeg ville til deg, fortalt deg hvor stor pris jeg satte på deg, og hvor inderlig glad jeg er i deg.. og du var heldigvis noenlunde våken på lørdagen slik at du fikk det med deg.. jeg fikk tilogmed respons, du klarte å forme ordene nok til at jeg forstod.. og det føles veldig godt idag.. <3
Jeg har mistet så altfor mange i livet mitt, og både pappa og tante Tone ble tatt fra meg uten forvarsel.. denne gangen fikk jeg ihvertfall tatt farvel på en måte:'-(  Men det er så fryktelig vondt allikevel at du er borte mormor, for du var så kjær for meg:'-(

Jeg kommer aldri til å glemme deg kjære mormor.. jeg setter så utrolig pris på alt du har vært for meg gjennom hele livet mitt.. Du har alltid vært der for alle sammen i familien, og vi er ikke få, du har mange stolte etterkommere etter deg.. Du var verdens beste mormor!!!! <3

Jeg kunne brukt år på å takke deg for hver enkelt ting du har gjort for meg. Du har alltid øst ut av deg med kjærlighet, og smilet og humøret har alltid vært tilstede.. Du kommer alltid til å leve videre i meg, og i alle andre som sitter igjen med ett stort savn etter deg..

Det er så mange ting som kommer til å minne meg på deg.. hver gang jeg lager kjøttkaker for eksempel, for jeg bruker kun oppskriften du gav meg for mange år siden. Men de blir aldri så gode som dine.. og hver gang jeg tar opp en heklenål kommer du til å være i tankene mine, og det er ofte.. du likte så godt at jeg heklet, og elsket å se hva jeg hadde laget.. hekleoppskriftene dine gav du til meg for mange år siden, og de har jeg tatt godt vare på..

Du var så inderlig snill og god mormor.. TAKK FOR ALT!!!! Evig glad i deg:-* <3 <3 <3


Jeg ber i mitt stille sinn om at du var den siste på en stund nå, rekken med mennesker jeg har mistet begynner å bli så altfor lang, det er så altfor mange gravsteiner å besøke:'-( </3


Hvil i fred kjære mormoren min.. jeg håper du er med Bessa nå.. <3


 

Johnny Depp i "Alice in Wonderland" - DETTE VIL JEG TEGNE!!!

04.03.2010 @ 10:50 i Litt av hvert / Misc 4 kommentarer

Når jeg får litt tid innimellom illustrasjonsoppdragene jeg holder på med, skal jeg begynne på dette bildet:))

Jeg har bare så innmari lyst til å tegne det, det er så mangee gøyale farger og gode kontraster og er ett ypperlig bilde å bruke som referanse når jeg skal leke meg litt i Photoshop:D

Skal poste steg-for-steg bilder når jeg får tid til å sette i gang:)
Gotta run.. Ha en fin dag alle sammen:D

xoxo,
Hege:))

Hjemmesiden min

Velkommen til min nye blogg / Welcome to my new blog :)

02.02.2010 @ 15:05 i Litt av hvert / Misc 0 kommentarer

Hvorfor en sketchblog??
Vel.. jeg har vært innom mange sketchblogs i det siste, og jeg liker konseptet. Ett sted der du kan tørke støvet av alle skissene og de uferdige tegningene dine, som ellers bare pleier å havne i en skuffe eller i en perm i en hylle..
Så jeg fant ut at jeg skulle lage en selv:) 

Det har dessverre ikke blitt mye tegning på meg de siste månedene:-s Inspirasjonen har uteblitt av forskjellige grunner, men nå vil jeg ha inspirasjonen tilbake!!!!:)) Så jeg håper denne bloggen skal hjelpe meg med det, ettersom jeg føler at når jeg har en slik blogg så må jeg jo legge ut noen bilder iblant også, så det vil forhåpentligvis pushe meg til å tegne og skisse mer regelmessig igjen håper jeg:D

Jeg skal prøve å legge ut bilder regelmessig, både nye skisser og gamle skisser, må bare tørke støvet av dem først:P ..Kommer også til å legge ut uferdige tegninger og andre tegninger som ikke kvalifiserer til å havne på hjemmesiden min:)

Og når inspirasjonen min kommer skikkelig tilbake har jeg planer om å ha "Daily Doodles" der jeg kommer til å poste en ny skisse hver dag. Tror det kan være litt gøy, om det så bare blir 5-minutters skisser:)

Har ikke gjort mye med layouten på bloggen enda.. Jeg hadde ikke mange alternativer å velge mellom når jeg skulle velge header, ettersom jeg har svært få skisser på denne pc-en, det er stort sett bare ferdige arbeid som ligger innpå her, og de hører ikke hjemme på denne bloggen:) Så da endte jeg opp med en gammel uferdig tegning, så får jeg endre på den etterhvert:) Jeg har planer om å lage ny layout på hjemmesiden min -www.heldesign.com - når jeg bare kommer meg så langt, så da tar jeg både hjemmeside og blogg samtidig tenker jeg, litt greit å ha en noenlunde lik design på begge deler:)

Vel, det får holde for mitt første innlegg, så får jeg gå gjennom pc-en og se om jeg ikke finner ett eller annet her, så får jeg ta kampen opp med gamle skissebøker og scanner en annen dag:P

xoxo
Hege:)
www.heldesign.com

 • HELdesign -
Tegneblogg/Artblog Bømlo
  Glad og kreativ jente, kommer fra Bømlo, men har bodd i Bergen de siste 4,5 årene.

  Driver eget firma (så nei, jeg tegner IKKE gratis), hvor jeg jobber som illustratør, kunstner og designer.

  Er designer for babykolleksjonen ENGLATROLL, som vil bli lansert høsten 2012. Følg med:D

  Utenom alt dette jobber jeg som elevassistent på en ungdomsskole.
  Har også prøvd meg litt på webdesign og har tidligere jobbet som tatovør:)

  Tegning og hekling er mine to største lidenskaper, og fingrene mine klør dersom jeg ikke får brukt dem til å skape ting. Det går sjelden en dag uten at jeg holder på med ett eller annet prosjekt, og jeg har alltid flere prosjekter på gang samtidig. Skulle helst hatt flere timer i døgnet:P

  Håper du hadde ett hyggelig besøk inne på bloggen min, kom gjerne tilbake:) Kontakt: hege@heldesign.com

  xoxo Hege:)

leser denne bloggen nå

Kategorier

Linker


Norske blogger B L O G G L I
S T E N . N E T

bloglovin

Facebook

EtsyEplaArkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Design

Laget av Lisa
hits